Inloggen

geplande bijeenkomsten

 1. Bijeenkomst te water

  september 2 - september 3

Handleiding bericht plaatsen

klik hier voor het lezen van een beknopte handleiding voor het plaatsen van een nieuw bericht in de categorie 'berichten' of 'vraag en aanbod'.

handleiding

Het plaatsen van een nieuw bericht is eenvoudig Iedereen die lid is van de Nicholsonkring en zich bovendien bij de website heeft geregistreerd kan er een plaatsen. Uw bericht komt dan in het menuonderdeel ‘berichten’ te staan

 

 • Eerst logt u in in de website. Nu verschijnt er een zwarte werkbalk boven aan het blad, waarin u +nieuw ziet staan.
 • Klik op “+nieuw” en kies ‘bericht’. Nu komt u in het werkblad voor berichten.
 • Schrijf de titel en het bericht.
 • Klik vervolgens op ‘publiceren’ rechts in de pagina en uw bericht staat online.

Als u wilt kunt u ook afbeeldingen in uw bericht plaatsen. Afbeeldingen maken een tekst aantrekkelijker en zorgen voor een betere vindbaarheid van de website in Google. Bovendien is het een extra hulpmiddel als u een advertentie plaatst in de ‘vraag en aanbod’-pagina.

 • ga met uw cursor op de plek staan waar de afbeelding moet komen en klik op deze plaats;
 • Klik dan op ‘media toevoegen’ boven in de pagina. U komt nu in een pagina genaamd ‘media toevoegen’ Daar staan al de eerder in de site gebruikte afbeeldingen;
 • Klik op ‘bestanden uploaden’;
 • Klik op ‘bestanden selecteren’;
 • Selecteer de foto’s op uw computer die u in het artikel wilt invoegen;
 • Selecteer één of meer afbeelding(en) in uw computer en klik op ‘openen’;
 • De afbeelding wordt nu ge-upload en u klikt tenslotte rechtsonder op ‘in pagina invoegen’. Als u meer dan één afbeelding tegelijk heeft ge-upload moet u de laatste handeling voor elke afbeelding herhalen door de betreffende afbeelding aan te klikken en te klikken op ‘in pagina invoegen’.

Troubleshooting.

De software van WordPress is gratis en werkt meestal als een zonnetje. Maar er zijn een paar nukken. Eentje ervan is dat er soms in plaats van de titel van het artikel die u heeft ingetypt iets anders verschijnt: Automatische concepten. Als dat gebeurt, dan moet u teruggaan naar het werkblad van uw artikel, en naar beneden scrollen totdat u twee regels ziet staan: ‘title single pages’ en ‘title multi post pages’. Vervang de kreet ‘Automatische concepten’ op beide regels door de juiste titel en klik weer op de blauwe knop ‘bijwerken’ rechts. Nu verschijnt de juiste titel boven uw bericht. Klik op de onderstaande afbeelding ter illustratie.

titel corrigeren.jpg

Een tweede probleem wordt veroorzaakt door de host van de website. We beraden ons op het verhuizen van de site naar een andere host, maar voorlopig kan het volgende gebeuren. Als u uitlogt, maar ook als u in de linkerbalk van de site op ‘dashboard’ klikt, komt u in een nieuw schermvullend inlogscherm terecht. Door een fout van de webhost functioneert dit inlogscherm niet. U kunt klikken op ‘terug naar de Nicholsonkring der Lage Landen om terug te gaan naar de website. U kunt zien dat u nog bent ingelogd aan de zwarte werkbalk boven in het scherm. Wilt u naar het ‘dashboard’ gaan om uw bericht te bewerken, beweeg dan met uw cursor naar de titel ‘Nicholsonkring der Lage Landen’ linksboven in de zwarte balk en er verschijnt een pull-down menuutje waarin u op ‘dashboard kunt klikken. Klik dan op ‘berichten’ en selecteer uw bericht.  zult merken dat u alleen uw eigen berichten kunt bewerken, niet die van andere auteurs. Alleen de webbeheerder kan dat.  Klik op onderstaande afbeeldingen om een en ander te verduidelijken.

inlogscherm.jpg naar dashboard.jpg

 Als u iets niet begrijpt, of er iets functioneert niet, stuur dan een mail naar de webbeheerder. Maar wel altijd eerst zelf proberen! De website bijt niet, u kunt niets kapotmaken en als er toch iets fout gaat kan het makkelijk hersteld worden. Maak van de website een communicatie-instrument voor ons allemaal!

Share

reacties zijn uitgeschakeld.