Inloggen

geplande bijeenkomsten

 1. Bijeenkomst te water

  september 2 - september 3

Handleiding bericht plaatsen

klik hier voor het lezen van een beknopte handleiding voor het plaatsen van een nieuw bericht in de categorie 'berichten' of 'vraag en aanbod'.

Gerard Jonker, Emily en de Fastnet race 2017

De laatste dagen heb ik wat gecorrespondeerd met Gerard Jonker, eigenaar en schipper van de Emily, een Nic 43 bouwjaar 1969. Daardoor kwam ik erachter dat hij ook dit jaar weer de Fastnet race heeft gevaren. De race is berucht geworden door de 1979 editie waar ze overvallen werden door een extreem lage druk gebied waardoor er veel schade was en helaas ook veel slachtoffers zijn gevallen. Echter ook in normale omstandigheden is het een serieuze uitdaging. Dit jaar was de race, N.B.  een kwalificatie race voor de deelnemers aan de Volvo Ocean race. Het parcours  is 608 mijl lang en gaat van Cowes rond de Fastnet Rock en terug naar Plymouth. Alleen al de race uitvaren is een prestatie op zich, zeker dit jaar nu de heenreis, Cowes – Fastnet Rock allemaal hoog aan de wind was. Commentaar van Gerard was dan ook:

“Na een lange nacht slapen in Plymouth voelde ik elk bot en elke spier, alsof er vrachtwagen overheen gereden was. Duidelijk zwaarder dan 2 jaar geleden.”

 

Gerard en zijn bemanning hebben de race gevaren in 3 dagen, 12 uur en 34 seconden “elapsed time” ofwel 3 dagen, 6 uur, 48 minuten en 03 seconden gecorrigeerde tijd wat goed was voor de 53 plaats in zijn klasse uit een veld 83 deelnemers waarvan er 9 zijn uitgevallen ofwel positie 230 uit een totaal veld van 312 deelnemers waarvan 22 uitvallers. Voorwaar een prima prestatie voor Gerard, zijn bemanning en de 48 jaar !!! oude Emily.

Zij zijn nu weer onderweg naar huis en zijn bericht van vandaag kwam uit de buurt van Selsey Bill

ik vind dit zeker een vermelding waard op onze site en felicitaties aan Gerard en zijn bemanning.

Gerard, Proficiat en goede terug reis gewenst

Herman

Share

Sateliet communicatie

Ik bied mijn complete set van Satelliet communicatie apparatuur aan. Deze bestaat uit :Iridium telefoon type: 9555, Marine antenne inclusief rail bevestiging en 10 mtr. kabel,Red Box Modem (favoriet voor en ondersteuning door Mailasail communicatie.

Totale nieuwprijs: €2183.00. Marktplaats vraagprijs: € 1250.00. Speciale C&N prijs: € 1000.00

 

Herman Oggel

Share

lieren over te nemen

Recentelijk heb ik mijn beide hoofdlieren vervangen door 2 Harken selftailers
De originele lieren zijn Lewmar 40 met een selftailing ring erop, kan er eraf indien niet gewenst.
Indien iemand geïnteresseerd is bied ik ze aan compleet met de originele lier handel en de bevestingsbouten. Ze zijn in goede staat, ik heb ze zelf elk jaar uit elkaar gehaald, schoon gemaakt en waar nodig de palletjes en veertjes vervangen. Ik heb ze indertijd ook laten verchromen waardoor ze er nog prima uitzien.
Ze staan op dit moment op Marktplaats voor €300 maar als iemand van jullie interesse heeft gaan jullie  voor en dan komen we wel ” een vriendenprijsje” overeen

Groeten
Herman

 

Share

'Natte Bijeenkomst'

Beste vrienden,

In het gebruikelijke eerste septemberweekend, zaterdag 2 en zondag 3 september, houden we weer onze jaarlijkse bijeenkomst-te-water.

We hebben nu al twee achtereenvolgende jaren gekozen voor een doe-het-zelf diner, en dat is zo’n succes geworden dat we dit tot een vast programmapunt gemaakt hebben. Vorig jaar in Hoorn hadden Annelies en Donald Morris nog snel voor vouwtafels en -banken gezorgd, zodat we tot in de late uurtjes in het park bij onze ligplaatsen konden genieten van een prachtige avond.

beetje veel eten over.jpg We gaan nog niet naar huis.jpg In de binnenhaven in Hoorn.jpg

Omdat we daar niet elk jaar op kunnen rekenen (als je naar buiten kijkt snap je onmiddellijk wat we bedoelen) hebben we gekeken naar een accommodatie die geschikt zou zijn voor ons gezelschap. Die was snel gevonden in de Buyshaven van Enkhuizen. We hebben hun paviljoen ‘De Kombuys’ voor de zaterdagavond voor een gering bedrag kunnen afhuren. Plaats genoeg voor iedereen, buiten- en binnenmeubilair voldoende aanwezig, zelfs barbecues voor het geval we daar gebruik van willen maken.

Voor wat betreft de ruimte in de haven moeten we van te voren aan de havenmeester aangeven hoeveel schepen er verwacht worden. We krijgen dan plaats aan een langssteiger, zodat we allemaal samen kunnen vastmaken.

Daarom willen we jullie vragen een mailtje te sturen aan peter@heerenleed.com met de volgende informatie:

 1. je naam
 2. naam van je schip
 3. jeneemt wel of niet deel aan de ‘Natte Bijeenkomst’
 4. moet hoeveel personen denk je te komen

We bespreken in de komende weken wat we precies nodig hebben voor de maaltijd. Het is de bedoeling – voor wie er de laatste twee jaar niet bij was – dat ieder schip een of meer schotels levert, zodat we een gevarieerd buffet kunnen maken. Afhankelijk van het weer kunnen we ook iets in de geest van een barbecue overwegen, waarbij de deelnemers hun eigen ingrediënten meebrengen. Ook brengt iedereen zijn eigen drank mee.  Op deze manier hebben we de kosten mooi in de hand, maar het grootste voordeel van deze formule blijkt te zijn dat iedereen in de gelegenheid is met iedereen te praten, iets dat bij een etentje in een restaurant nooit mogelijk is vanwege de min of meer statische tafelindeling. In onze nieuwe losse zetting is circuleren logisch en gemakkelijk, en we hebben daar vooral verleden jaar heel veel plezier aan beleefd.

Voor nu is het belangrijk dat we een beeld krijgen van het aantal deelnemers. Kleine wijzigingen in het aantal personen op het laatste moment is met deze formule geen enkel probleem.

Daarom graag nu meteen even een mailtje sturen, want de ervaring leert dat als u daarmee wacht, het mailtje meestal helemaal niet verstuurd wordt en de organisatoren ernaar moeten raden of u wel of niet komt. Ook als u nog niet zeker weet of u komt is het handig voor ons om dat te weten.

Zodra we een beeld hebben van het aantal deelnemers komen we terug met wat nadere informatie en wat meer programma-invulling. Ook het verwachte weer zal daarbij een rol spelen. We willen in elk geval proberen een vaar/zeilelement in het programma in te bouwen.

We zullen dit bericht steeds updaten met de aanmeldingen die we hebben.

Hartelijke groeten, mede namens Petri van het Kaar (Nic35 Marianne)

Peter Groen (Nic48 Heerenleed)

Tot nu toe aangemeld (woensdag 26 juli):

 1. Klaas en Petri van het Kaar, met Nic35 Marianne, 2p
 2. Herman en Mia Oggel, met Nic31 Tjoler, 2p
 3. Noud Bakker en Peter Groen, Nic48 Heerenleed, 2p
 4. Ad en Lieke van Loon, Nic31 Camelot, 2p
 5. Annelies en Donald Morris, Nic35 Navaho, 2p
 6. Jan en Elly Fredriks, Nic55 Lady Quaeso, 2p
Share

Leuks op Facebook

Voor de leden met een facebook-account: Op de facebookpagina van onze Kring verschijnen regelmatig berichtjes en foto’s of video’s van of over onze leden. Recent en filmpje van Annelies Morris (Nic35 Navaho) en foto’s van de Nic55 Lady Quaseo van Jan en Elly Fredriks, genomen op het Haringvliet. De Facebook-knop staat rechtsboven in beeld van onze site.

Om de betrokkenheid van de leden te vergroten: plaats vooral uw eigen foto’s of filmpjes op onze Facebookpagina of, als u geen Facebooker bent, plaats ze dan op deze plaats. Ik zal dan een link plaatsen op Facebook foor een nog betere vindbaarheid. Alvast dank!

Share

Goede vaart!

Deze prachtige foto gemaakt door Eveline Hofman moest ik eenvooudigweg even aan jullie kwijt! Ik wens iedereen een fantastische zomer 2017. Behouden vaart en goede wind!

Share

Te koop: curling genua Nic 35

Te Koop

I.g.s. rolgenua 140 % Quantum sails in 2016 door zeilmaker helemaal nagelopen ( recente UV- ply )  7,3 oz HMD Crosscut

pees voor Furlex 200s

VL 12.00 LP 6,09 36,6 m2

T.e.a.b.

Donald Morris sy Navaho

dmorris@planet.nl

 

Share

Bedankje

Beste leden,

Afgelopen zaterdag mocht ik een presentatie verzorgen over  Weer en windsystemen.  Ik kijk er met veel genoegen op terug.  Ik dank jullie voor de VVV-bonnen die ik ontvangen heb.

 

Vriendelijke groeten,

Hans Zijderveld

Share

Overlijden Jan de Vries

Beste leden,

helaas moet ik na het melden zaterdag van het overlijden van ons lid Cor van Leeuwen u nu ook melden dat we onderstaande mail hebben gekregen van de echtgenote van Jan de Vries, eigenaar van de Nic 31 Shalom in Drachten.

Geachte heer Van Loon,

 

Helaas moet ik hierbij het lidmaatschap opzeggen i.v.m. het overlijden van mijn man Jan de Vries op 2 januari jl.

We hebben niet zoveel contact met de clubleden gehad, maar het was toch fijn om lid van de Nicholson-club te zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Mw. F.B. de Vries-v.d. Zee,

Sneek.

Namens onze kring heb ik de volgende mail verstuurd:

Geachte mevrouw de Vries,

Via Aad van Loon ontving ik het bericht over het overlijden van Jan.

Namens de kring van Nicholson eigenaren wil ik u condoleren met zijn overlijden en u sterkte wensen in deze en de komende tijd.. Zoals u al aangaf hebben we elkaar niet vaak ontmoet, maar dat is waarschijnlijk inherent aan zeilers, maar toch voelt het steeds als een verlies als iemand ons ontvalt Nogmaals, veel sterkte gewenst en mochten wij u op enigerlijwijze kunnen helpen, aarzel dan niet om ons te vragen.

 

Groeten namens de kring van Nicholson eigenaren Herman Oggel

Share

Triest bericht

Beste mensen

Helaas hebben wij vandaag, via Peter Groen, onze Webmaster,  het bericht gekregen dat ons lid Cor van Leeuwen, eigenaar van de Nic. 38 Svalbard Sun is overleden.

Eerder hebben we al moeten melden dat zijn echtgenote was overleden en vorig jaar heeft Cor zich moeten afmelden voor de voorjaars- bijeenkomst vanwege een herseninfarct. Cor was een enthousiast lid van de Nicholson kring en, getuige een aantal foto’s die hij doorstuurde, een creatief persoon.

Namens de Nicholson kring heb ik onze condoleances verstuurd aan zijn familie. Tijdens de bijeenkomst zaterdag zullen we stilstaan bij  zijn overlijden

Tot zaterdag

Herman

 

Share