Inloggen

Handleiding bericht plaatsen

klik hier voor het lezen van een beknopte handleiding voor het plaatsen van een nieuw bericht in de categorie 'berichten' of 'vraag en aanbod'.

Goede vaart!

Deze prachtige foto gemaakt door Eveline Hofman moest ik eenvooudigweg even aan jullie kwijt! Ik wens iedereen een fantastische zomer 2017. Behouden vaart en goede wind!

Share

Te koop: curling genua Nic 35

Te Koop

I.g.s. rolgenua 140 % Quantum sails in 2016 door zeilmaker helemaal nagelopen ( recente UV- ply )  7,3 oz HMD Crosscut

pees voor Furlex 200s

VL 12.00 LP 6,09 36,6 m2

T.e.a.b.

Donald Morris sy Navaho

dmorris@planet.nl

 

Share

Bedankje

Beste leden,

Afgelopen zaterdag mocht ik een presentatie verzorgen over  Weer en windsystemen.  Ik kijk er met veel genoegen op terug.  Ik dank jullie voor de VVV-bonnen die ik ontvangen heb.

 

Vriendelijke groeten,

Hans Zijderveld

Share

Overlijden Jan de Vries

Beste leden,

helaas moet ik na het melden zaterdag van het overlijden van ons lid Cor van Leeuwen u nu ook melden dat we onderstaande mail hebben gekregen van de echtgenote van Jan de Vries, eigenaar van de Nic 31 Shalom in Drachten.

Geachte heer Van Loon,

 

Helaas moet ik hierbij het lidmaatschap opzeggen i.v.m. het overlijden van mijn man Jan de Vries op 2 januari jl.

We hebben niet zoveel contact met de clubleden gehad, maar het was toch fijn om lid van de Nicholson-club te zijn.

 

Met vriendelijke groet,

 

Mw. F.B. de Vries-v.d. Zee,

Sneek.

Namens onze kring heb ik de volgende mail verstuurd:

Geachte mevrouw de Vries,

Via Aad van Loon ontving ik het bericht over het overlijden van Jan.

Namens de kring van Nicholson eigenaren wil ik u condoleren met zijn overlijden en u sterkte wensen in deze en de komende tijd.. Zoals u al aangaf hebben we elkaar niet vaak ontmoet, maar dat is waarschijnlijk inherent aan zeilers, maar toch voelt het steeds als een verlies als iemand ons ontvalt Nogmaals, veel sterkte gewenst en mochten wij u op enigerlijwijze kunnen helpen, aarzel dan niet om ons te vragen.

 

Groeten namens de kring van Nicholson eigenaren Herman Oggel

Share

Triest bericht

Beste mensen

Helaas hebben wij vandaag, via Peter Groen, onze Webmaster,  het bericht gekregen dat ons lid Cor van Leeuwen, eigenaar van de Nic. 38 Svalbard Sun is overleden.

Eerder hebben we al moeten melden dat zijn echtgenote was overleden en vorig jaar heeft Cor zich moeten afmelden voor de voorjaars- bijeenkomst vanwege een herseninfarct. Cor was een enthousiast lid van de Nicholson kring en, getuige een aantal foto’s die hij doorstuurde, een creatief persoon.

Namens de Nicholson kring heb ik onze condoleances verstuurd aan zijn familie. Tijdens de bijeenkomst zaterdag zullen we stilstaan bij  zijn overlijden

Tot zaterdag

Herman

 

Share

Nicholson 35 in Noors zeilmagazine.

In 2001 hadden wij een mini reunie in Noorwegen Risor met een Noorse en een Deense 35 er.

Nog altijd vaart de Noorse eigenaar Thomas Middelthon met zijn nicholson 35 “North Wind” bwnr 40 en hebben zo nu en dan contact via de mail.

Afgelopen week zond hij mij trots een groot artikel in het Noorse zeilmagazine. Hoewel het allemaal in het Noors is(met een enkele Engelse term) is het toch leuk om jullie hiervan kennis te laten nemen. Ik heb begrepen dat er in Noorwegen slechts twee nic 35 rondvaren.

North Wind

Kom je in de buurt van Stavanger met je Nicholson dan moet je beslist contact opnemen met Thomas, email adres bij mij op te vragen.

Donald Morris

Share

Voorjaarsbijeenkomst 2017

Beste leden van de Nicholson-kring,

Als het goed is heeft u de datum 4 Maart al geblokkeerd in uw agenda voor de voorjaars-bijeenkomst in Vianen.

Op basis van opmerkingen van een aantal van u hebben we de agenda wat beknopter samengesteld. We hebben 1 centraal thema met daaromheen voldoende tijd voor bijpraten.

Als centraal thema hebben we gekozen voor een presentatie over het weer, een onderwerp wat ons als  zeilers altijd aanspreekt. Ons lid Hans Zijderveld heeft aangeboden om hier een presentatie van ongeveer 1,5 uur voor te verzorgen. Normaal doet hij dit tegen betaling maar voor ons doet hij dit gratis.

Om de presentatie toe te spitsen op vragen die mogelijk bij jullie leven schrijft hij:

Ik ben benieuwd wat de leden willen weten. Vragen van tevoren indienen.  Dan kan ik er op inspelen en verwerken in de presentatie. De presentatie gaat ” Wind, Water en  Wolken ” heten. Hollandser kan niet. 

Jullie kunnen hierop reageren door jullie opmerkingen op de website zetten zodat ieder kan zien welke topics worden aangevraagd. Je doet dit door te reageren op het bericht. Wellicht stimuleren de vragen van anderen ook vragen die jezelf hebt.

Ad zal ons bijpraten over de financiën. Deze gegevens staan op onze Website. U kunt deze al van te voren al inzien op de website in het submenu leden. (Wel even inloggen voordat u het kunt bekijken).

Uiteraard  komt ook de “natte” bijeenkomst in september aan de orde, alle ideeën daarvoor zijn welkom. Ons streven is om er ook een nautisch gedeelte in te plannen, maar dat is nog in een zeer pril stadium en we houden dit graag nog even als een verrassing. De locatie zal  op het IJsel- of Markermeer zijn.

Als werkgroep willen graag dat de kring voldoet en blijft voldoen aan jullie wensen daarom vragen we ons jullie mening te geven over de huidige gang van zaken betreffende de Nicholsonkring.  We vragen jullie mening te geven over de volgende 4 punten :

  • Voldoet de kring aan wat je ervan verwacht
  • Wat vind je leuk
  • Wat mis je
  • Heb je suggesties voor het reilen en zeilen van de kring
  • hoe vaak bezoek je de Website en wat is dan je favoriete topic ?

Graag jullie reactie op bovenstaande vragen via de website of met een mail naar: Herman@oggelmanagement.com . We zullen de uitkomst hiervan bespreken op de bijeenkomst in maart.

Wij hopen jullie allemaal te ontmoeten op 4 maart vanaf 13:00 uur in het inmiddels bekende vereniging gebouw van W.V de  Peiler, Adres: Middelwaard 70, 4133 LB Vianen

 

Groeten namens de “werkgroep”

Herman Oggel.

Share

Automatische concepten

Zojuist kreeg ik van Ad van Loon het financieel overzicht 2016 toegestuurd. Voor geïnteresseerden staat het overzicht nu op de website online in het submenu leden. Uiteraard wel even inloggen voordat u het kunt bekijken.
Groeten en een gelukkig nieuwjaar uit Fajã da Ovelha, Madeira.

Share

Automatische concepten

Beste leden van onze Nicholsonkring.

Met Kerst net achter ons en aan de vooravond van de jaarwisseling wil ik graag met u terugkijken op 2016 en vooruitblikken op 2017. Ik denk dat voor velen van u het jaar 2016 voor het aangename zeilen relatief laat is begonnen. Het voorjaar was nat en lang koud waardoor het niet echt uitnodigde voor langere tochten. Dit is dan wel weer meer dan goed gemaakt door een heerlijk lang najaar met mooi weer.

Zelf ben ik op Hemelvaartsdag overgestoken naar Lowestoft. Mijn bemanning bestond uit 2 novices wat betreft zeezeilen die van mening zijn dat een zeilboot gemaakt is om te zeilen en dat de motor er alleen inzit voor afvaren en aanmeren. Met andere woorden, de motor ging alleen aan wanneer het echt niet anders kon en zo deden we bijvoorbeeld op de terug weg niet minder dan 6 uur over het stuk van het zeegat bij Den Helder tot Texel.  Op zich ook wel weer een aparte ervaring. Echter, wat mij nog het meest bijstaat is hoe koud de nachten nog zijn begin mei.

Ook Hans Zijderveld heeft de oversteek naar Lowestoft  gemaakt in zijn Nic 30. Uit zijn verslag, met foto’s blijkt dat hij met behoorlijk wat wind te maken heeft gehad. Er zullen ongetwijfeld meer uitdagende tochten zijn gemaakt maar daar heb ik geen weet van. Wellicht een idee voor 2017 om ervaringen te delen via de Nicholson site ?

Begin van het jaar is er een interessante mailconversatie geweest tussen verschillende leden over het hoe en waarom van lekstromen, galvanische corrosie en kathodische bescherming. Een onderwerp waar wij allemaal mee te maken hebben.

In het leden- en boten bestand is wat wijziging geweest. Wim Griffioen heeft zijn Nicholson 31 te koop gezet en binnen zeer korte tijd verkocht. De nieuwe eigenaar heeft mij toegezegd dat ik hem gedurende 2017 mag benaderen om hem te informeren over onze kring. Wim heeft inmiddels een Cornish Shrimper gekocht, ook weer een mooie, traditionele Engelse boot. Op het eind van het jaar heeft  Jan van der Flier zijn Nic 31 verkocht. De nieuwe eigenaar had een 40+ aluminium boot maar zocht een “wat handzamer type” om solo lange reizen mee te maken. Vanwege de uitrusting voor de reis naar de Azoren die Jan en ik in 2014 ondernomen hebben was de boot van Jan een prima keuze voor hem. Jan gaat weer op zoek naar een andere boot maar dan één die minder diep steekt waardoor het wad beter bevaarbaar is. Zowel Jan als Wim hebben aangegeven geïnteresseerd te blijven in het wel en wee van de Nicholsonkring en willen daarom lid blijven.

Voor zo ver mij bekend zijn dit de enige mutaties geweest in 2016.

In september hebben we een erg geslaagde “natte bijeenkomst” gehad waarvan u een verslag van Peter Groen heeft kunnen lezen. Het was een gezellige bijeenkomst met zes Nicholsons in de Binnenhaven van Hoorn, en een man of twintig aan de wal. Net als vorig jaar gingen we niet meer uit eten, maar regelden de deelnemers zelf een buffet zodat we beter de kans krijgen om met iedereen die we alweer zo’n tijd niet hadden gezien weer eens bij te praten.

Tijdens deze bijeenkomst kwamen ook nog Sam en Ineke opdagen. Zij zijn inmiddels al een 2-tal jaren  ex Nicholson-eigenaren, maar klaarblijkelijk blijft de Nicholsonbug kriebelen ook al is de boot verkocht.

In november zijn we als “werkgroep” bij elkaar geweest om 2016 te evalueren en 2017 te plannen. U heeft een voorstel voor de invulling gekregen. We wilden een onderwerp hebben over het weer omdat we ervan uitgaan dat dit ons als zeilers allemaal interesseert. In eerste instantie hebben we Gerrit Hiemstra hierover benaderd en via Paul van de Keybus een Belgische deskundige maar toen ons eigen lid Hans Zijderveld aangaf een behoorlijke kennis van wind, water en wolken te hebben en dit graag met ons te delen was de keuze snel gemaakt. Hij voorziet een presentatie van ongeveer 1,5 uur en vraagt u input vóór de bijeenkomst zodat hij de inhoud kan richten op wat u interesseert.

Hier zal ik later nog op terug komen als wat dichter bij de datum zijn

Zoals al eerder aangegeven is de datum gezet op 4 maart in Vianen.

Betreffende de natte bijeenkomst willen we proberen er weer een meer nautisch tintje aan te geven. Er circuleren al wat leuke ideeën maar daar hoort u op de voorjaarsbijeenkomst meer over. Klaas en Petri zijn hier mee bezig. Uiteraard zijn, zoals altijd, ideeën van jullie welkom, stuur deze dan aan Klaas en Petri.

 

Rest mij nog u allen een goed, voorspoedig maar vooral gezond 2017 toe te wensen en ik hoop u allen te ontmoeten in Vianen.

 

Groeten

Herman Oggel

 

Share

Bericht voor Nic 31-eigenaren

Medio  2015 heb ik een berichtje uitgestuurd betreffende bijgaande foto van een instrumentenpaneel. Dat paneel had ik gezien op de Hiswa en was gemaakt  voor een  Contessa 32. Inmiddels ben ik zelf begonnen om mijn instrumentenbediening wat te structureren. Onderdeel hiervan is het laten maken van een indicator paneeltje. Ik heb de contouren van de Nic 31 in een Adobe Illustrator-template gezet, wat voor mij een behoorlijke klus was,  en dat wordt nu voor mij gemaakt.

schets Tjoler voor paneel.jpgPaneel Contessa 32.jpg

Indien er meer Nic 31 eigenaren zijn die hierop willen meeliften, (ik betaal sowieso de ontwerp- en productiekosten) dan kan dat (zie ondeerstaande mail ) maar de deadline hiervoor is 2 januari, want dan wil ik mijn bestelling bevestigen.

Ter indicatie : ik heb ongeveer € 50 betaald voor het paneeltje en ongeveer € 100 voor het ontwerp.

Ik hoor graag van jullie op: herman@oggelmanagement.com

Groeten

Herman/ Tjoler

 

inhoud mail:

Hallo Herman,

Dat is een goed idee. Het moet mogelijk zijn er in één run meerdere te maken, één met jouw naam en eventueel meer met andere namen en/of zonder naam.

Je zult wel snappen dat de kosten dan ook weer afhangen van hoeveel het er zijn, hoeveel verschillende bootnamen en eventueel meer of minder led lampjes.

Tot wanneer wilde je wachten met het laten produceren?

Nu dit ontwerp éénmaal vast ligt kan het natuurlijk later ook nog, maar alles in één keer is natuurlijk het voordeligst.

Met vriendelijke groet,

Izaäk Versluis

Clouds International B.V.

0348-551644

www.clouds.nl

 

Share