Nicholson 35 Scoop te koop

 

Nicholson 35 Scoop te koopScoop3.jpgScoop 1.jpgScoop 2.jpgScoop5.jpgSalon.JPGEntree en keuken.JPGIMG_0554.JPGNiIMG_0559.JPGIMG_0557.JPGKaartentafel (2).jpgVooronder Scoop.JPGOnderwaterschip.jpg

Scoop klaar voor zee en voor verkoop!

Een zeiljacht dat op de wal staat en niet wordt gebruikt, is funest voor de staat van onderhoud. Daarom gaat het zeiljacht “Scoop” een Nicholson ’35, hoewel te koop, dit jaar na de winterberging weer varen. En met de eerste zonnestralen jeukt het al om de boot opnieuw vaarklaar te maken. Het maakt deel uit van het hobby en het doet hopen op misschien nog een mooi zeilseizoen.

De werkzaamheden zijn overigens beperkt dankzij de goede zorgen bij het droogzetten van het jacht in oktober. Toen werd het onderwaterschip onder hoge druk schoongespoten. De overigens zeer geringe aangroei van zeewier/algen ging er zonder schrobben af. Daar komt nu een nieuwe laag zelfslijpende aangroeiwerende verf (antifouling) bovenop; zelfslijpende zodat de verflaag niet steeds dikker wordt en mogelijk barstjes gaat vertonen.

De witte verf krijgt een sopje zodat de striemen van de regen en het stof verdwijnen en de lak weer wordt als nieuw. Klaar voor de tewaterlating maar dat is een plezier op zich. Het dek wordt dan nog geschrobt en dan kunnen de zeilen worden aangeslagen en is de Scoop opnieuw ready for sea vanuit zijn zomerbasis Breskens.

Tijdens de winter werd een nieuwe marifoon ingebouwd nadat de oude de geest had gegeven. Dat is trouwens de filosofie van de eigenaar. Van zodra iets stuk gaat of versleten is: onverwijld vervangen! Zo blijft de boot altijd up-to-date. Zo werd vorig jaar de elektrische luchtventilator vervangen evenals een armatuur van de binnenverlichting. De ankerwinch is nieuw (2018). Nieuwe genua-schoten liggen al klaar en nog eerder werden self-tailing schootwinches geplaatst. De stuurautomaat is ook nieuw evenals de lederen bekleding van het stuurwiel. De hydraulische keerkoppeling werd eerder vervangen evenals het koelelement in de frigo.

De boot is te koop, wat niet belet dat we hopen er nog enkele tochten mee te ondernemen: cruising op de Noordzee en een aantal Belgische en Nederlandse kusthavens aanlopen. Daarna kokerellen aan boord. Een cardanisch opgehangen twee pits-gastoestel met oventje en grill laat wel enige bescheiden gastronomische experimenten toe. In de cockpit van de Scoop is plaats voor 5/6 opvarenden en als de zon onder is kan de crew onderdeks gaan en kan de verwarming worden opgezet.

Met een avontuurlijke crew aan boord kunnen we ook nachttochten aan want het vaartuig is volledig uitgerust met de verplichte navigatieverlichting. We hopen deze zomer ook zwemstonden te kunnen plannen want er is een gebruiksklare zwemtrap aanwezig.

Prijs: €35.000

Voor meer foto’s en info:

Justin.gleissner@pandora.be

Type: Sloop, polyester, kleur wit
Afmetingen:
10,5 m
3,18 m
1,65 m
7 ton
Bouwjaar 1977
Rompnummer: 500-2260-76
Motor: Mercedes OM 636 – 42 pk
Aandrijving: Hydromotor (nieuw 2013) tweeblad-schroef
Grootzeil (North Sails)
Rolgenua Neil Pryde 37,5 m² (nieuw 2015)
Genua 2
Working Jib
Stormfok
Spi en spibooom
5 slaapplaatsen (matrassen en overtrekken vernieuwd).

Jacht wordt vaarklaar afgeleverd. Zomerligplaats vanaf mei is Breskens.

Vraagprijs: €35.000

Justin Gleissner
Albrecht Dürerstraat 20
2050 Antwerpen

+32- 3/219 01 59
+32- 497/88 14 90
justin.gleissner@pandora.be

deze pagina is bijgewerkt op 22 maart 2018

Scoop4.jpgScoop3.jpgScoop 1.jpgScoop 2.jpgScoop5.jpgSalon.JPGEntree en keuken.JPGIMG_0554.JPGIMG_0559.JPGIMG_0557.JPGKaartentafel (2).jpgVooronder Scoop.JPGOnderwaterschip.jpg