De Nicholsonkring

over de Nicholsonkring

doel Het doel van de Kring is tweeledig: technisch en sociaal. De vloot van Nicholsons, hoe mooi en goed gebouwd ze ook zijn, wordt ouder. Om de daarbij behorende gebreken voor te blijven is er een groter wordende vraag naar onderdelen en naar kennis over verborgen constructies. De meeste eigenaren hebben al wel eens een stevige klus moeten uitvoeren en kunnen die ervaring delen met anderen. Een Kring zoals deze kan zorgen voor een gezonde kennisuitwisseling. Buiten de nuttige technische kant van de Kring is er natuurlijk ook de sociale. Niets is leuker dan je te kunnen vergapen aan al dat moois. En niets is leuker dan een eindeloze boom opzetten over de gemeenschappelijke liefhebberij.

bijeenkomsten Het organiseren van Kringbijeenkomsten dient zowel het technische als het sociale doel. Vandaar dat er jaarlijks twee bijeenkomsten worden gehouden: De ‘droge’ bijeenkomst, op het droge, zonder schepen dus, ergens centraal in Nederland, in februari of maart; de ‘natte’ bijeenkomst, met schepen dus, in principe alternerend tussen het IJsselmeergebied en het Zeeuws-Zuidhollandse Deltagebied, in het eerste weekend van september. Ook een bezoek aan Belgie hoort tot de mogelijkheden.

Gezusterlijk langszij aan de Vecht in Vreeland Nicholsons zeilend op het IJmeer aankomst in Steenbergen voor de reunie 2004
 

ontstaan De NicholsonKring is in het leven geroepen in het jaar 2002. Na een toevallige ontmoeting in de sluis van Veere in die zomer zijn initiatoren Jan Spaans en Jan-Willem Vismans, en waarschijnlijk vele anderen, ronselend door de havens getrokken, op zoek naar Nicholsons. Het resultaat was een eerste lijst van zo’n dertig jachten uit Nederland en België.

Sluis Veere 2000-1.jpg sluis Veere 2000-2.jpg
lidmaatschap Leve het internet! Het lidmaatschap is niet duur; communicatie verloopt hoofdzakelijk via e-mail en internet. Wij vragen een jaarlijkse bijdrage van € 15,- Daarvan wordt de hosting van de website en de domeinregistratie betaald. Ook schiet er regelmatig een drankje over. Uiteraard zijn de kosten voor deelname aan gemeenschappelijke maaltijden en eventuele havengelden tijdens de bijeenkomsten voor eigen rekening.

Wilt u lid worden, of heeft u een vraag? Klik dan hier en stuur ons een berichtje. De webmaster zal zo snel mogelijk contact met u zoeken.

zusterclubs Ook in Engeland, de bakermat van onze schepen, zijn Nicholsonclubs actief. Er is een contactclub van Nicholson 31 eigenaren, hun website vind u hier, en eentje voor Nicholson 38 bezitters, die u hier kunt vinden.