de nicholsonkring

Deze site gaat over de wereldberoemde Nicholson jachten en richt zich op Nicholson-eigenaren in Nederland en België. Naast de doelstellingen die je hieronder leest is er heel veel beeldmateriaal, links naar websites van of over Nicholson jachten, de Polyclassics vereniging, vraag en aanbod en nog veel meer. Vergeet niet ons blog te bezoeken voor de laatste berichten. Voor vragen of suggesties kun je de webbeheerder aanspreken. Hoe meer feedback hoe beter!

het doel van onze kring

Het doel van de Kring is tweeledig: technisch en sociaal. De vloot van Nicholsons, hoe mooi en goed gebouwd ze ook zijn, wordt ouder. Om de daarbij behorende gebreken voor te blijven is er een groter wordende vraag naar onderdelen en naar kennis over verborgen constructies. De meeste eigenaren hebben al wel eens een stevige klus moeten uitvoeren en kunnen die ervaring delen met anderen. In de de kennisbank kun je zien wie een bepaalde klus al eens onderhanden heeft gehad, of wie je kan adviseren bij de oplossing van een specifiek technisch probleem. Een Kring zoals deze kan zorgen voor een gezonde kennisuitwisseling.

Buiten de nuttige technische kant van de Kring is er natuurlijk ook de sociale. Niets is leuker dan je te kunnen vergapen aan al dat moois. En niets is leuker dan een eindeloze boom opzetten over de gemeenschappelijke liefhebberij.

gezusterlijk liggen de Nicholson zusjes langszij in Vreeland
Nicholsons zeilend op het Markermeer
Nicholsons tijdens de 'natte bijeenkomst' in Steenbergen

bijeenkomsten

Het organiseren van Kringbijeenkomsten dient zowel het technische als het sociale doel. Vandaar dat we jaarlijks twee bijeenkomsten houden: De ‘droge’ bijeenkomst, op het droge, zonder schepen dus, ergens centraal in Nederland, in februari of maart; en de ‘natte’ bijeenkomst, met schepen dus, in principe alternerend tussen het IJsselmeergebied en het Zeeuws-Zuidhollandse Deltagebied, in het eerste weekend van september. Ook een bezoek aan Belgie hoort tot de mogelijkheden.

ontstaan

De NicholsonKring is in het leven geroepen in het jaar 2002. Na een toevallige ontmoeting in de sluis van Veere in die zomer zijn initiatoren Jan Spaans en Jan-Willem Vismans, en waarschijnlijk vele anderen, ronselend door de havens getrokken, op zoek naar Nicholsons. Het resultaat was een eerste lijst van zo’n dertig jachten uit Nederland en België.

Green Falcon en Pulsar, beide een Nicholson 35, in de sluis van Veere
Nicholson's 35 Green Falcon en Pulsar in de sluis van Veere

lidmaatschap

Leve het internet! Het lidmaatschap is niet duur; communicatie verloopt hoofdzakelijk via e-mail en internet. Wij vragen een jaarlijkse bijdrage van € 15,- Daarvan wordt de hosting van de website en de domeinregistratie betaald. Ook schiet er regelmatig een drankje over. Uiteraard zijn de kosten voor deelname aan gemeenschappelijke maaltijden en eventuele havengelden tijdens de bijeenkomsten voor eigen rekening.

Wil je lid worden, of heb je een vraag? Klik dan hier en stuur ons een berichtje. De webbeheerder zal zo snel mogelijk contact met je zoeken.

zusterclubs

Ook in andere landen zijn Nicholsonclubs actief. Er is een contactclub van Nicholson 31 eigenaren, hun website vind je hier, en eentje voor Nicholson 38 bezitters, die je hier kunt vinden.