gebruiksaanwijzing website

Als je als lid een bericht wilt plaatsen, log dan eerst in. Dat doe je door onderaan de pagina links het loginschermpje in te vullen. Je gebruikersnaam is altijd je scheepsnaam. Je wachtwoord is door de webbeheerder ingesteld als combinatie van je postcode en huisnummer.  Geen spaties gebruiken, de letters van de postcode als hoofdletters, gevolgd door een hash # en je huisnummer, eventueel met toevoeging in kleine letters. Voorbeeld: 1234AB#123a .

Eenmaal ingelogd verschijnt er een zwarte menubalk bovenaan je scherm. Daar zie je ergens in het midden + Nieuw staan.

Als je je muis daarop zet komt er een pull-downmenu met bovenaan Bericht.

Klik daarop en je komt in een het scherm waarje je bericht kunt invoeren.

Begin met het intypen van de titel. Dan klik je op “begin met schrijven’ en je typt je verhaal. Je kunt ook eerst in bijvoorbeeld Word je tekst klaarmaken, die kopiëren en hier plakken.

Als je daarmee klaar bent wordt het tijd voor een foto. Klik op het plusteken links boven.

er komt dan een keuzescherm met een aantal voorgestelde blokken. Eén ervan is “afbeelding.

Klik daarop, en het invoerscherm van de afbeelding verschijnt nu.

Je kunt nu kiezen: ofwel een foto uploaden. Als je daarop klikt komt er een scherm waarin je de foto die je wilt uploaden naartoe sleept, of je moet er eentje uit je bestanden kiezen.

Alternatief kun je een foto invoeren vanuit een URL. Dat gaat dan op foto’s die ergens anders door jou (of een ander) al online zijn gezet. Niet vergeten de volledige URL, inclusief https aan het begin in te vullen.

Als je na de foto weer verder wilt gaan met tekst, klik dan weer op de plus linksboven en kies dan het blok voor een nieuwe paragraaf. Of begin gewoon te typen, dat k an ook. Als je klaar bent rechtsboven op ‘publiceren’ klikken. Daar verschijnt dan rechtseen vak waarin je nog een keer moet klikken om te bevestigen. Klaar. Zie je achteraf een fout, dan kun je je eigen artikelen altijd weer bewerken. Als webbeheerder zie ik het altijd meteen als er een nieuw bericht geplaatst is. Mocht er iets niet helemaal goed staan, dan zet ik het zo weer recht. Als je het plaatsen van de afbeeldingen te moeilijk vindt, dan kun je ze ook aan mij mailen (peter@heerenleed.com) en dan zet ik ze er met plezier in. Ik vind het leuk als jullie zelf een artikel plaatsen want daar is de site voor bedoeld: communicatie tussen de leden. Er staat dan bij het artikel dat jij de auteur bent. Als ik er later nog wat aan moet sleutelen blijft jullie naam als auteur gewoon staan. Als je vragen hebt of er lukt iets niet? Mail me gerust. Bijdragen door de leden vergroot de diversiteit van het leesvoer en is leuk voor de betrokkenheid van de leden. Als ik zelf alle artikelen moet plaatsen schiet de site haar doel voorbij en wordt het éénrichtingsverkeer.