Cadzand

Gepubliceerd op

Beste Nicholsonvrienden,

Uit de berichten blijkt dat een aantal van ons in het zuiden vertoeven Wellicht een tip voor een leuke nieuwe  haven. In mei dit jaar  heb ik de trip IJmuiden- Lowestoft- Cadzand- IJmuiden gemaakt. Dit was de 1e keer dat ik de haven van  Cadzand aan deed, en dat is mij goed bevallen. Nu heeft Cadzand voor mij een emotionele waarde want dat is de plaats waar ik als klein Zeeuws-Vlaams jongetje voor het eerst de zee en het strand zag dus ik ben niet helemaal onbevooroordeeld.  Het is een relatief kleine maar helemaal nieuwe haven met uitstekendefaciliteiten. Wellicht is het restaurant wat luxe voor een havenrestaurant maar het wordt dan ook uitgebaat door Sergio Hermans, een gekende sterrenkok. In het plaatsje Cadzand-Bad zijn op loopafstand prima alternatieven voorhanden  Het is een mooie stopplaats tussen Breskens en Zeebrugge en een extra stopplaats voor wie naar het zuiden vaart. Bij het binnenvaren wel  even op de dwarse stroom letten.

Groeten en een goed zeilseizoen gewenst

Herman

Share

2 reacties

  1. Prima faciliteiten tegen gangbare prijzen. Voor in de haven kan bij harde noordenwind wel wat swell ontstaan. Voor gebruik van sanitaire voorzieningen moet een pasje worden aangeschaft a raison van 10 euro dat bij elk nieuw bezoek aan Cadzand opnieuw wordt geactiveerd. Behalve Sergio is er ook een eerste klas viswinkel in het dorp die wij van harte kunnen aanbevelen.

    Gr

    Marius

  2. Leuk verhaal. Ik wist intussen wel dat er voor Cadzand een haven was gebouwd, maar we zijn er nog niet geweest. Nu Noordwijk/Katwijk nog en het wordt nog wat langs de Nederlandse kust. Voor de Noordhollandse kust kunnen we binnenkort vast wel aan een windmolen vastmaken voor de nacht! Is Cadzand een erg dure haven Herman?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.