De ‘Natte’ komt eraan!

Gepubliceerd op
Durgerdam

Zoals we in het voorjaar al hebben aangekondigd valt de Natte Bijeenkomst weer in het eerste weekend van september: 1, 2 en 3 september 2023. d dat

In het voorjaar was al vastgelegd dat we samenkomen op vrijdag 1 september in Durgerdam, bij Zeilvereniging Het Y, en dat we daar twee nachten verblijven. Wie pas zaterdag kan komen kan dat gewoon doen.

Het is wel nodig dat we de havenmeester laten weten hoeveel Nicholsons er zullen zijn. Stuur dus even een mailtje aan peter@heerenleed.com of schrijf even een reactie onder dit artikeltje zodat we weten wie er komt en wie er niet komt. Dus graag aangeven of je vrijdag of zaterdag al met je Nicholson naar Durgerdam komt.

Als je met de auto komt kun je gratis parkeren bij het sportpark van Durgerdam op een paar minuten lopen van de zeilvereniging.

zaterdagavond-diner

Voor het zaterdagavond-diner houden we vast aan de beproefde formule: diner uit eigen kombuis. Zoals we al een aantal jaren doen: iedereen levert een gerecht voor het buffet dat we ofwel op de picknickplaats buiten kunnen opstellen, ofwel in het clubschip van de vereniging bij minder weer. Laat me even weten wat je in grote lijnen van plan bent om bij te dragen, zodat we niet alleen maar toetjes of borrelhappen hebben. Zonodig kunnen we dan nog wat bijsturen.

Er zijn voorstellen geweest om dit jaar eens een barbecue te doen, maar gezien het erg instabiele weer is dat veel te riskant, dus we houden vast aan de bekende formule.

De picknickplaats heeft maar een beperkt aantal zitplaatsen, daarom zou het handig zijn als een aantal leden één of meer klapstoelen of krukjes mee zouden kunnen brengen. Laat ook dit even weten zodat we weten dat iedereen kan zitten.

Vrijdagavond

Hoe we het eten vrijdagavond gaan doen zal afhangen van het aantal aanwezigen. Zodra we weten hoeveel mensen er op vrijdag zijn kunnen we besluiten hoe we het gaan doen.

proviand

Het is in ieder geval slim om je schip van te voren te bevoorraden. Durgerdam heeft geen winkels. Er is een soort van bio-supermarkt op fietsafstand, maar echt handig is dat niet. De busverbinding is al een paar jaar geleden vervangen door een belbus, ook niet echt handig om inkopen te gaan doen.

In het clubschip kunnen we natuurlijk de gebruikelijke standaard drankjes krijgen. Maar voor de borrel aan boord die vast en zeker zal plaatsvinden is het goed gebruik dat iedereen daaraan bijdraagt in de vorm van drank en snacks. Houd het simpel, dat is goed genoeg.

zaterdagmiddag

We zijn gewend om zaterdagmiddag gezamenlijk iets te ondernemen. Vorig jaar was dat het zeilen van Marken naar Durgerdam en we waren met mooi weer gezegend. De ervaring van deze ‘zomer’ leert dat we daar absoluut niet op mogen rekenen. Mocht het goed weer zijn, dan kunnen zij die dat willen gezellig een rondje zeilen; voor de wandelaars valt er in en om Durgerdam prachtige natuur te zien. En mocht het rotweer zijn, dan kunnen we elkaar vast wel bezig houden met sterke verhalen van de belevenissen in de afgelopen onstuimige periode.

Heb ik iets over het hoofd gezien? Het zou zomaar kunnen. We zijn net weer terug van de Oostzee en hebben nog geen tijd gehad om ons in de Natte te verdiepen. Maar mocht ik inderdaad iets vergeten: trek aan de bel en stuur een bericht of laat een reactie achter onderaan de pagina.

Share

9 reacties

 1. De Bruinvis is ook niet van de partij.
  Veel plezier dit weekend!
  Groeten Wout en Lieneke Breeman

 2. Beste zeilvrienden, helaas ligt de CHANGING WINDS sinds 18 juli in Numansdorp met pech aan de keerkoppeling/schroefas/buitenlager. Wij zouden dit jaar zeker naar Durgerdam gevaren zijn. Maar, helaas…
  Wij wensen jullie in Durgerdam een leuk en gezellig weekend!
  Met zeilersgroet, Lijnie en Jan Speijer

 3. Wij zijn verhinderd het eerste weekend van september dus zijn we niet van de partij.

  Veel plezier,
  Peter Gielen
  Squatina 31063

 4. Helaas is de bemanning van de Tjoler ook verhinderd. We wensen jullie een leuk weekend!!
  Vriendelijke groet, Maaike en Luuk

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.