Droge 2022: Petri´s verslag

Gepubliceerd op
Droge 2022: Petri´s verslag

Verslag Nicholson bijeenkomst 12 maart 2022

Na een geanimeerd binnen druppelen van 15 leden in een gerenoveerde kantine van de Peiler opent Herman om 13.30 onze “droge bijeenkomst”. We hebben een korte agenda, het is lang geleden dat we elkaar gesproken hebben, persoonlijk contact is even belangrijker.

financieel verslag van Ad

Tijdens de “natte” van vorig jaar in Hoorn werd er 300 euro uitgegeven aan stoelenhuur en donatie aan de bezochte musea. Op dit moment is er in kas Euro 502,64. De bijdrage voor het lopende jaar is Euro 15. Diverse aanwezigen betalen ter plaatse, de andere leden krijgen een oproep om te betalen. ( we hebben 24 regelmatig betalende leden!)

digitalisering van een classic

Zeger houdt een zeer gedetailleerd verhaal over de digitale mogelijkheden aan boord van een zeilboot, waarbij het verslag van de digitalisering van de HEERENLEED als leidraad fungeert. Vele aanwezigen hebben hier al mee te maken gehad, geregeld ontstaat een geanimeerde discussie.

Verslag hiervan maken voert te ver. Zeger heeft de PowerPoint presentatie omgezet naar PDF, en hij is hier te bekijken of te downloaden.

verder …

… heeft Herman contact met Peter Paternotte van de Nederlandse vereniging van Kustzeilers, ook over het gebruik van toiletten aan boord van pleziervaartuigen. De wetgeving hierover is weer uitgesteld, in ieder geval tot 1-1-’23 en wordt mogelijk pas van kracht begin 2024. Intussen volgen we de ontwikkelingen van een compost toilet.

…weten we dat de Haringvlietbrug komende zomer 2 x daags zal openen en op zaterdag en zondag 3 x.

…hebben we gelezen dat de doorvaart door Amsterdam wordt geregeld via een vergunning met een geldigheidsduur van 3 jaar voor € 40,- nader informatie via de site*.

…bestaan we dit jaar 20 jaar! Dit vraagt om een speciale “natte” editie. Tijdens de bijeenkomst kwamen we er niet uit hoe we dit vorm gaan geven. Eventuele ideeën hiervoor zijn welkom, verzoek hierom komt in een afzonderlijk bericht.

Hierna sluit Herman de bijeenkomst en is het nog lang gezellig aan de bar!

Share

2 reacties

  1. leuke en gezellige middag. Weer een pi project erbij waar ik niet veel chocola van kan maken. Bedankt en op naar een mooie zomer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.