Droge 2024: 9 maart in Durgerdam

Gepubliceerd op
Droge 2024: 9 maart in Durgerdam

De gebruikelijke ‘Droge’ houden we dit jaar weer bij Zeilvereniging het Y in Durgerdam, op zaterdag 9 maart 2024. Er is koffie en thee in het clubschip van ZV ‘Het Y’ vanaf 12 uur, het programma starten we om 13.00 uur.

gaan we weer of gaan we weer niet

Het motto van een leuk programmaonderdeel, waar iedereen met en zonder een boot iets mee kan, sterker nog, iets mee moet. Zeger (Nic 48 Heerenleed) gaat ons meenemen in de wereld van reisplanning gebaseerd op het weer, het tij, en alle andere dingen waar je op een bepaalde tocht mee te maken gaat krijgen. Zeger zal ons ongeveer een week van te voren alvast op scherp zetten met wat relevante voorbereidende hersengymnastiek. Jullie krijgen hierover via deze website bericht. Wel openen dus als je de notificatie ziet binnenkomen!

Verder komen ook jullie eigen ervaringen met slecht weer aan bod. Diep dus alvast je sterke verhalen met je Nicholson op, ze passen helemaal in Zeger´s opzet.

in het vat

We hadden nog een leuk item in petto: het verhaal van Gert Keizer (Nic31 Lady Jane) over zijn reis met de Lady Jane naar de Azoren. Jammer genoeg kan hij het verhaal nu niet komen vertellen omdat hij door een ski-ongeluk voorlopig een horizontaal leven moet leiden. Wij allen wensen hem veel beterschap! En wat in het vat zit verzuurt niet!

krakkemikkig

Omdat we er met zijn allen niet jonger maar wel ouder en sommigen van ons ook steeds krakkemikkiger op worden kwam de suggestie om eens aan te haken bij een recent artikel in de ‘Zeilen’ over het zeilen op hoge leeftijd. Daar kan iedereen een duit in het zakje doen, we hebben er allemaal mee te maken, nu of in de toekomst, en we zijn benieuwd naar de hulpmiddelen die jullie zoal gebruiken om het zeilen fysiek gemakkelijker te maken.

We hopen dat jullie allemaal naar Durgerdam komen op 9 maart. Parkeren kan niet bij de jachthaven, maar wel bij het sportterrein. Jullie zijn welkom vanaf een uur of twaalf!

Share

5 reacties

 1. Het is jammer maar Durgerdam is voor ons net even te ver.
  Wij wensen jullie in ieder geval weer evenals altijd een gezellige bijeenkomst.
  Groeten Jan Joke.

 2. Beste Allen,
  Een goed bijeenzijn toegewenst. Ik ben helaas verhinderd. Beste Zeger. Antwoord is als volgt: Sereno gaat Den Helder uit, het Marsdiep op, 2 uur na opkomend tij. Maximaal profiteren van de vloedstroom. Het wad over naar Den Oever. Dat duurt 5 uur want de ik moet laveren want de wind is oost 15knots. De sluis, incl. wachttijd 1 uur. Eenmaal de sluis door richting Enkhuizen. 4 uur. Sluis door, weer één uur, en via het Markermeer naar Durgerdam. Ik neem daar 5 uur voor. Totaal 16 uur onderweg. Ik laveer op het wad, dus gaat de motor niet aan. De wind is OZO 15 knots. Perfect. Over de Noordzee kan ook maar ik heb geen zin om te motoren op het Noordzeekanaal. De wind is dan pal tegen.
  Om 11:39 op 8 mrt is het LW. DUS om 13:39 weg Dus zaterdag om 05:30 aankomst Durgerdam. Kan ik nog even slapen. Fijne dag in Durgerdam.

  1. Goedemorgen Hans,

   Jammer dat je niet aanwezig bent, ik zag er naar uit om je voorbereiding met je te bespreken.

   Dank je wel voor het “inleveren” van je huiswerk. Ik neem je reisplan mee in mijn presentatie / de bespreking en zal na de droge reageren feedback geven.

   Tot snel
   Zeger

 3. Helaas zijn wij niet in t land in maart.
  Gezellige vergadering.
  Hartelijke groeten
  Wout en Lieneke breeman
  Nic 31 Bruinvis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.