‘Natte Bijeenkomst’ 2018

Gepubliceerd op

LET OP: DEZE INFORMATIE IS INMIDDELS ACHTERHAALD. ZIE HET BERICHT VAN 10 AUGUSTUS HIEROVER.

 

Op basis van de gehouden enquête is besloten de natte bijeenkomst dit jaar in het zuidelijk deel van Nederland te houden. Keuze was Hellevoetsluis of Numansdorp, de keus is op Numansdorp gevallen.

Onderstaand de gegevens we hopen veel schepen en mensen te begroeten. Juist  omdat het verzoek om de ‘Natte’ weer een keer in het Deltagebied te houden hopen we op een grote opkomst van de Nicholspons die hier hun ligplaats hebben! Voor wie niet in staat is om op eigen kiel naar het Hollands Diep af te reizen is er natuurlijk altijd de mogelijkheid om per auto te komen. 

Natte bijeenkomst NICHOLSON Kring der Lage Landen 2018:

Datum             zaterdag /zondag 1 en 2 september 2018

Plaats              MARINA NUMANSDORP aan het Hollands Diep

                        Veerweg 7, 3281 LX  NUMANSDORP.

 

Jan Frederiks heeft contact gelegd met de havenmeester.

De A-steiger is voor ons  gereserveerd. Aankomst naar believen, maar in ieder geval zaterdagmorgen.

Programma suggestie zaterdag :

Vaartocht over het Hollands Diep, gevolgd door een hapje en drankje op de bekende manier. Iedereen maakt iets en brengt dat in vergezeld van het nodige al dan niet spirituele vocht. (Handtasjes welkom!).

handtasaje

Om een en ander culinair in evenwicht te houden graag opgave of je komt, en wat je denkt mee te nemen – voor – hoofd – nagerecht. We kunnen dit ook ter plekke doen, mits de tijd dit toelaat.

Fietsen zijn te leen en een BBQ plaats te reserveren. Supermarkt schijnt ook niet ver te zijn!

 

Wij, Klaas en Petri zijn waarschijnlijk al eerder in die contreien, we zijn voor overleg te bereiken op 06 22389449.

We inviteren de zon, sturen de regen met vakantie en brengen de wind om 5 uur naar bed!

Share

7 reacties

 1. Beste Peter,
  Dat is jammer, helaas!
  Wij zullen niet met de auto komen, aangezien het shantykoor waarvan ik (Jan) lid ben, een optreden heeft in Terneuzen.
  Wij hadden er voor gekozen om, als we al terug waren van onze vakantie, het Nicholsonweekend bij te wonen. In dit geval ga ik naar Terneuzen.

  Het is sneu voor de organisatoren dat het zo loopt.
  Wij wensen jullie een leuk en gezellig weekend!

  Met hartelijke groet,
  Lijnie en Jan

 2. Hallo Nicholsonvaarders,

  Wij zijn inmiddels terug van onze reis naar Zweden en wij zijn daarmee in de gelegenheid om met onze CHANGING WINDS naar de bijeenkomst te komen. Afhankelijk van het weer komen we vrijdagavond of zaterdagochtend in Numansdorp aan.
  Met groet,

  Lijnie en Jan Speijer

  1. Beste Jan en Lijnie,
   Kennelijk zijn de recentere berichten aan je aandacht ontsnapt. Eind juli hebben we bij gebrek aan aanmeldingen voor de Natte Bijeenkomst in Numansdorp nogmaals een oproep geplaatst. Daar is geen reactie op gekomen. Toen we op 10 augustus buiten de organisatoren geen enkele aanmelding uit de zuidwestelijke hoek van Nederland hadden, en wel afmeldingen van trouwe bezoekers uit noordelijker wateren, hebben we teleurgesteld besloten om de bijeenkomst toch weer naar het IJsselmeer te verplaatsen, om in elk geval te zorgen voor een redelijk deelnemersveld. Lees hier: https://www.nicholsonkring.nl/berichten/ de genoemde berichten. Je zult daar ook kunnen zien dat we dankbaar gebruik hebben gemaakt van de afbeeldingen die je stuurde met betrekking tot de Camelot. Als je een digitaal verslag van jullie reis naar Zweden hebt, met foto’s, hoe meer hoe liever, dan plaats ik dat met groot plezier hier op de website. Alleen foto’s van Changing Winds onderweg kunnen we ook altijd een plek geven.

   Nog even terug naar de Natte Bijeenkomst: We mikken nu op Marken, en we berichten zo snel mogelijk als dat rond is. Als je mocht besluiten met de auto te komen dan kunnen we proberen slaapplaatsen voor jullie te regelen aan boord van één van de deelnemende Nicholsons.

 3. Een uitstekende haven. Heb daar in 2016 enige dagen gelegen in het kommetje. Waar steiger A is, geen idee, maar dat zien we dan wel.
  Kwam nog een oud medewerker van C&N voorbij om een langdurig praatje te maken.
  Alle voorzieningen aanwezig in de plaats zelf. Als je nog wilt schaken dan kan dat op een groot bord bij het kommetje. Ze waren daar destijds zeer
  enthousiast mee bezig.
  Zal zeker trachten aanwezig te zijn na een bezoekje aan de nicht van mijn vrouw. Woont in Oud Beijerland, een zeer klein haventje waar
  je wel even goed moet controleren of je tussen de kleine “Vingertjes” past.
  Groet van de Tarka.

  1. Hebben we het over dezelfde haven Alphons? Want dit is de Marina die vrij dicht bij de Haringvlietbrug ligt. De oude dorpshaven heeft inderdaad een klein kommetje en daar zit je vlak bij het dorp. Waarschijnlijk kunnen de diepere Nicholsons zoals de 43 en de 55 daar niet in. Behouden vaart deze zomer. Kan zomaar zijn dat we elkaar ergens tegenkomen!

   1. Hi Peter,
    Ben bang dat je gelijk hebt.
    Ik zag Numansdorp en dacht:”Daar heb ik al eens gelegen naar volle tevredenheid”.
    Ik herinner me inderdaad een echte moderne marina dichter naar de brug, maar ik gaf destijds de voorkeur aan de oude haven.
    Enfin, ik hoef niet lang te zoeken om die marina te vinfden denk ik.
    Groetjes,
    Alphons a.b. Tarka

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.