Terugblik 2018, vooruitzicht 2019

Gepubliceerd op
Terugblik 2018, vooruitzicht 2019

Reflectie en vooruitkijken.

 

Beste leden van- en geïnteresseerden in de Nicholson kring,

 

Het is inmiddels gewoonte geworden om aan het eind van het jaar terug te kijken op het voorbije jaar en vooruit te kijken naar het nieuwe jaar. Terwijl het terugkijken gebaseerd is op feiten en emoties is het vooruitkijken gebaseerd op verwachtingen en hoop. Zowel het terugkijken als het vooruit kijken is daarom erg persoonlijk daarom zal ik mij beperken tot dingen die ons gemeenschappelijk interesseren te weten: het wel en wee van onze kring van Nicholson eigenaren.

Qua ledenaantal is 2018 een goed jaar geweest. We hebben 2 nieuwe leden mogen verwelkomen Door verkoop van hun boot zijn er ook 2 leden uitgetreden zodat we per saldo gelijk zijn gebleven, op zich iets om blij mee te zijn in deze tijd van verminderde interesse voor bootbezit. Gelukkig zijn er dit jaar geen leden ons ontvallen door sterfgevallen. Van het totaal aantal ingeschreven leden zijn er een 25 tal effectief betalende leden.

Ons lid Jan Fredriks is recentelijk op een bijeenkomst geweest van de Federatie Polyclassics. Wij zijn als kring al een aantal jaren lid van deze federatie maar de laatste jaren was daar weinig activiteit. Zij hebben nu aangegeven hun activiteiten weer nieuw leven in te blazen. Op de voorjaarsbijeenkomst zullen we dit ter sprake brengen om te beslissen of we ons lidmaatschap a € 1,– per lid door willen zetten.

In maart hebben we een erg geslaagde voorjaarsbijeenkomst gehad met 21 aanwezigen op onze inmiddels welbekende en vertrouwde locatie van de Peiler in Vianen. Gerard Jonker en zijn (Co-) schipper Tristan hielden een boeiend verhaal met leuke beelden van de voor bereidingen voor- en deelname aan de legendarische Fastnet race.

Op basis van de enquête die we hadden uitgestuurd hebben we toen besloten om de zomerbijeenkomst in het zuiden van Nederland te houden. Vervolgens is daar, door een aantal van ons, veel werk voor gedaan, maar toen puntje bij paaltje kwam bleek er geen tot weinig interesse te zijn van onze zuidelijke leden. Op het laatste moment is de onshore dinner! bijeenkomst toen verplaatst naar Marken. Hier hebben we een gezellige bijeenkomst gehad met een 8-tal boten. Het “ on board” diner werd een “ onshore” diner op de kade in Marken. ( zie foto) Dit trok nogal wat leuke aandacht van de nog aanwezige toeristen en, indien ik mij niet vergis, een geanimeerd gesprek met passanten die een Nicholson hebben/hadden/kenden. Omdat we niet voldoende stoelen hadden heeft de plaatselijke KNRM ons uit de brand geholpen met stoelen en schragen. Dit resulteerde in een gift van onze kring aan de KNMR.

In oktober is de stuurgroep bijeengekomen om de plannen voor volgend jaar (2019) te bespreken. Wij hebben de de stuurgroep aan de lunch bij Herman en Mia gewoonte dit ieder keer bij iemand thuis te doen waardoor we inmiddels in België, Brouwershaven, Nieuwer ter Aa en dit jaar in Vreeland zijn geweest. Wij denken een erg interessant programma te hebben opgesteld waarbij we de voorjaarsbijeenkomst koppelen aan de zomerbijeenkomst. We hebben Natuurmonumenten benaderd voor een spreker over de Markerwadden en willen de zomerbijeenkomst beleggen op de Markerwadden Dit is een uniek gebied, is makkelijk bereikbaar voor degenen die aan of rond het IJselmeer liggen en zelfs bereikbaar  voor mensen die niet zelf met de boot kunnen komen want er is een “ veerdienst” vanuit Lelystad.

In het decembernummer van het blad Zeilen stond een interessant stuk over de Markerwadden, deze worden daarin markerwadden2.jpg beschreven als: “ Een nieuwe archipel van natuureilanden in het Markermeer” en  “ Nieuw land wil ontdekt worden, en waarvoor heb je anders een boot” inmiddels zijn er al zo’n 127 soorten begroeiing geïnventariseerd waaronder eetbare moeras andijvie (idee voor de “ on board maaltijd”)? en 120 soorten vogels. Verder ook duinen en een echt zandstrand. Kortom, het lijkt ons een heel bijzondere combinatie te worden van een lezing door een deskundige die bij de aanleg is betrokken en de daadwerkelijke ervaring van daar te bivakkeren. Voldoende redenen dus om 9 Maart en het weekend van 30 Augustus tot 1 September  in de agenda te zetten.

 

Namens de stuurgroep , Klaas en Petri, Ad en Lieke, Peter en Noud,  Paul en Greet, Mia en mij, wens ik jullie een fijne jaarwisseling en hopen we velen van jullie te zien op de maart bijeenkomst!

Herman

 

Share

1 reactie

  1. Het heeft even geduurd, maar na intensief contact tussen Herman in Zwitserland, Klaas in Nederland en mijzelf op Madeira staat het bovenstaande artikel er eindelijk helemaal goed in, mét de bedoelde foto’s op de bedoelde plekken. Vanaf Madeira wensen Noud en ik jullie allemaal een fantastische jaarwisseling!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.