Vaarwel, Lady: a job well-done!

Gepubliceerd op
Vaarwel, Lady: a job well-done!

Het is voorbij. De Lady heeft de Kring verlaten en de Baleine is veilig in IJmuiden aangekomen. Hier houdt het aandeel van de Nicholsonkring, die de bemanning heeft ‘geleverd’ op. Van een afstand zullen we nog wel volgen hoe het haar zal vergaan, de kans dat we haar tegenkomen in Nederlandse wateren is gezien haar diepgang van 3,40 m vrijwel nihil. Jan en Elly blijven natuulijk als ex-eigenaren van de Lady Quaeso gewoon lid en we hopen hen op de bijeenkomsten vaak te zien.

Mijn taak is bijna klaar. De video van het laatste deel van de reis, die ik jullie had beloofd, is klaar en staat online. Ik heb er niets meer aan toe te voegen. Behalve nog de video die de hele reis zal beslaan, waarbij ik de drie bestaande aan elkaar zal plakken met nog wat tussen-info. Rest me nog jullie te bedanken voor alle reacties en voor jullie trouwe lezerschap. Van website van de Nicholsonkring der Lage Landen werd de afgelopen maand zo’n 7000 keer een pagina bekeken. En tenslotte: veel plezier met het bekijken van de laatste ‘leg’ van de reis met ‘onze mannen’. (geluid aan en op volledig scherm is het leukste )

Share

9 reacties

 1. Er waren veel onzichtbare opstappers onderweg maar jij Peter liet het meest van je horen en vertelde wat je onderweg zag. En dat terwijl je niet fysiek aan boord was. Een hele prestatie. Hartelijk dank daarvoor.

  1. In alle eerlijkheid, Hans, de al dan niet zichtbare opstappers waren niet uitgerust om de lijn van constante communicatie met het thuisfront open te houden. Ik wel, en ik heb een hele website tot mijn beschikking plus een fatsoenlijke WiFi om dat te doen. Maar bovenal, ik vind dit soort dingen heel erg leuk. Mijn schrijversnatuur kan weer even uitgelaten worden en daar geniet ik net zo veel van als (hoop ik) de lezers en de bemanning!

 2. Peet! Het is weer fantastisch. Dank voor het werk dat je hebt gedaan om de vele informatie in een super mooi verslag te gieten.
  En dank aan de bemanning dat ik aan de wal, achter mijn computer, een welkome afleiding had tijdens mijn werk.
  Ik heb genoten!
  Lieve groeten

  1. Jullie weten het intussen wel: ik vond het superleuk om te doen. En als ik leuke feedback krijg is dat nóg leuker!

 3. Geweldig gedaan Peter, chapeau! en voor vele dagen was dit de nieuws site die we in de gaten hielden.
  Echter lees ik nu uit bovenstaande dat er geen “Behind the scenes” edit wordt gedaan waarin we eindelijk de echte zeemansverhalen te lezen krijgen?
  En op Netflix is er ook altijd een “Reunion” episode…..

  Haha hartelijk dank voor alle uitleg en verslag legging.

  1. behind-the-scenes…. mmmmm. okeee……. maar dan moet ik wel heel veel input krijgen van de zeilers. en dan… ach… waarom niet. maar dat kan ik niet helemaal zelf verzinnen zoals de afleveringen van afgelopen weken…

 4. Peter, en Noud voor het geduldig afwachten wanneer Peter nou eindelijk er een punt achter zou zetten, iedere dag maar weer.
  Peter, we kunnen met goede memories terug kijken op deze reis, voor de zeilers en voor de thuisblijvers.
  Knap werk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.