2018!

Gepubliceerd op

Beste C&N schippers, familie en belangstellenden,

Het is inmiddels een gewoonte geworden om aan het begin van het jaar een korte terugblik te doen op het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende.

Allereerst wens ik jullie allemaal, ook namens de “stuurgroep” een goed gezond en uitdagend, of gewoon fijn, 2018 toe.

2017 startte, samen met 24 aanwezigen, met een geslaagde voorjaarsbijeenkomst op 4 Maart in Vianen.

Hier stonden we stil bij het overlijden van ons lid Cor van Leeuwen.

Hans Zijderveld gaf ons inzicht in weersvoorspellingen en verwachtingen, gevolgd door de altijd gezellige en nuttige borrel.

We mochten gelukkig ook Jan en Joke Spaans weer verwelkomen. Jan en Joke konden door gezondheidsperikelen een aantal keren niet meedoen.

 

Voor zover wij op de hoogte zijn, zijn een aantal van ons weer heerlijk op stap geweest voor mooie en/of uitdagende tochten, waaronder deelname aan de Fastnet Race door Gerard Jonker.

Anderen zijn door allerlei omstandigheden dichter bij huis moeten blijven. Helaas geldt dit ook voor mijzelf wat betreft zelfstandig zeilen met de Tjoler. Gelukkig heb ik dat kunnen compenseren met een paar interessante tochten als Co-schipper op de Middellandse zee.

In September hebben we de, steeds weer gezellige, “natte bijeenkomst” gehad, dit jaar georganiseerd door Peter en Noud samen met Klaas en Petri. Doordat een aantal “vaste deelnemers” hun boot inmiddels hadden verkocht was de opkomst wat kleiner maar daarom niet minder geslaagd. Omdat we vonden dat bij een zeilersbijeenkomst ook een stuk zeilen behoort is dat element er weer terug in gebracht met  een bezoek aan het Vogeleiland ‘de Kreupel’. Helaas konden Jan en Elly ons niet bereiken vanwege te grote diepgang- of te ondiepe ingang- voor de Lady Quaeso. Vandaar zeilden we samen naar de Buyshaven in Enkhuizen waar we Jan en Elly konden verwelkomen.

Er zijn in de loop van het jaar door Peter Groen heel wat veranderingen aan onze website doorgevoerd waardoor hij beter bereikbaar en handiger van opzet is. Dat gezegd zijnde zou het verkeer op de site wel wat hoger kunnen zijn. Als je recentelijk nog niet hebt gekeken raad ik je aan dit te doen want er staan echt leuke en nuttige dingen op.

De voorbereidingen voor de voorjaarsbijeenkomst zijn inmiddels al in volle gang. Omdat wij menen dat het meedoen aan een legendarische race als de Fastnet Race toch wel iets bijzonders is hebben we Gerard Jonker gevraagd een verslag te doen van de voorbereiding en deelname met zijn Nicholson 43 Emily. Hij zal dit doen tijdens deze bijeenkomst. Wij kijken uit naar zijn verhaal en zijn ervaringen.

We hopen velen van jullie te ontmoeten op Zaterdag 10 Maart in de Peiler in Vianen.

 

Groeten namens de “ stuurgroep”

Herman

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.