‘Natte Bijeenkomst’, wat kunnen we er aan doen?

Gepubliceerd op

Zoals we al schreven was de ‘natte’ 2017 weer heel gezellig en geslaagd. Maar we moeten wel eerlijk zijn, dit jaar was hij bijzonder slecht bezocht en er waren maar 6 boten. We hebben ons prima vermaakt, maar daar doen we het natuurlijk niet voor. De bedoeling van de kring is open te staan voor ALLE leden, ook leden die minder vaak in de gelegenheid zijn – of zin hebben – om met hun schip aanwezig te zijn op de ‘natte bijeenkomsten’. We zijn niet voor niets een kring, voor iedereen is er een warm welkom. Iedereen kan terecht met vragen of opmerking, of voor advies voor een technisch probleem, of gewoon om te genieten van al het moois dat Nicholson heet.

We hebben daarom een poll, zoals een elektronische enquête tegenwoordig heet, opgesteld om erachter te komen wat de wensen van de kringleden op dit gebied zijn. We hebben van jullie allemaal een antwoord nodig, omdat we alleen dan kunnen gaan bedenken hoe we de ‘natte’ in de toekomst vorm kunnen geven om hem voor zoveel mogelijk leden aantrekkelijk te maken voorzover hij dat tot nu toe niet, of onvoldoende, was.

We hopen dat jullie massaal meewerken, zodat we alle besluiten die daaruit voortvloeien zo gefundeerd mogelijk kunnen nemen.

De deelname is anoniem, wij kunnen niet zien wie er wat heeft geantwoord. Maar uiteraard hebben we alleen iets aan eerlijke antwoorden, ook als die niet positief zijn. Alvast veel dank voor jullie bijdrage om de ‘natte bijeenkomsten’ ook in de toekomst succesvol te laten zijn! Je moet wel inloggen om de vragen te kunnen beantwoorden. klik hier om dat te doen. Je scheepsnaam is je gebruikersnaam (of je achternaam als je geen Nicholson meer hebt); je wachtwoord is je postcode gevolgd door # en je huisnummer. Voorbeeld: 1234AB#123. Voor- of achtervoegsels bij het huisnummer altijd in kleine letters.

Noot: bij de meeste vragen kun je ook een ander antwoord geven dan de voorgestelde. Klik daarvoor op de tekst ‘je eigen antwoord’ en voer je antwoord in.

[democracy id=”2″]
[democracy id=”4″]
[democracy id=”3″]
[democracy id=”6″]
[democracy id=”7″]
[democracy id=”8″]
[democracy id=”9″]
[democracy id=”10″]

Natuurlijk houden we jullie op de hoogte van de resultaten. Bij de organisatie van de volgende ‘Natte Bijeenkomsten’ gaan we proberen zoveel mogelijk rekening te houden met jullie voorkeuren.

Share

11 reacties

 1. Ik vind een natte bijeenkomst een goed idee en ik zou graag een keer willen komen, alleen is het voor ons moeilijk / onmogelijk om deel te nemen in verband met druk programma van zeilend kind waarmee weekenden van half maart tot half december zijn gevuld. Nu zeil ik zelf mee met een paar wedstrijden, Grevelingencup, NSR en 24 uurs Race. Is het een idee om met de leden mee te doen met een evenement? Dan kan de bijeenkomst daarmee samenvallen.

 2. Ik ben niet geweest ivm huwelijk van mijn zoon. Ik was nog van plan om met de auto te komen op zaterdag. Maar de dag na de bruiloft was ik te brak. En de zondag is altijd bij ons voor gezin en kerk. De wil was er wel.
  Om het zo te organiseren dat er meer boten zijn, zou je kunnen vragen aan de leden of er tijdens de grote vakantie animo is van ma tot woe. Je kunt vragen of men dan wel aanwezig kan zijn.

  1. Ja, dat was bekend, Hans. En begrijpelijk. Je kunt je suggesties toevoegen aan de antwoorden als ‘je eigen antwoord’. Dan komen ze voor ieder zichtbaar in de resultaten van de poll. Dank in elk geval voor je reactie.

 3. hoi Peter
  Heb de vragen ingevuld. Dank voor je inspanningen. Voor mij gaat er wellicht over een paar jaar wat meer tijd komen en dan ben ik er graag een keer bij.
  groet en fijn weekend alvast
  Pierre

 4. Tussen de vakantie en de activiteiten in ons eigen vaargebied is de natte bijeenkomst vaak te ver weg. Door miscommunicatie had ik niet door dat de natte bijeenkomst in Hellevoetsluis eigenlijk al op vrijdag was begonnen. De zaterdag viel gelijk met de zeewedstrijd van onze vereniging. Toen dus zelfs de natte bijeenkomst in de eigen thuishaven gemist. 🙁

  1. Ja, Gerard, dat is natuurlijk dikke pech. Het is ook wel zo dat die vrijdagavond er spontaan en in eerste instantie stilzwijgend is bijgekomen. Ik vrees dat tijdens de bijeenkomst in Hellevoetsluis dat ook nog zo was. De laatste jaren hebben we de vrijdagplannen duidelijk gecommuniceerd, dus zo’n miscommunicatie mag in de toekomst niet meer voorkomen. We hopen je in de toekomst af en toe te zien op één van de bijeenkomsten. Of vaker!

 5. Peter, bedankt voor je inspanning in dezen. Ik, wij bezochten niet vaak de natte bijeenkomsten, omdat dat niet met ons werk uitkwam. Volgend jaar ga ik met pre-pensioen en dan hopen we van de partij te zijn.
  Met zeilersgroet, Jan en Lijnie Speijer

  1. Dat zou heel leuk zijn Jan en Lijnie. Maar begrijp ons goed: het is geen kritiek op degenen die de bijeenkomst niet of niet vaak bezoeken. We willen alleen niet dat dat komt omdat hij niet leuk genoeg is, of omdat hij niet op de goede plek of op het goede moment wordt gehouden. Sommige leden houden nu eenmaal niet van dit soort bijeenkomsten, dat kan ook, en dat is niet erg. En jullie hadden gewoon geen tijd, dat kan ook. Of andere prioriteiten. Maar het gaat erom dat wij in elk geval moeten doen wat we kunnen om ervoor te zorgen dat het niet aan de organisatie ligt.

 6. Ha Peter. Goed idee zo’n vragenlijst. Je wordt allicht wat wijzer.
  Je hebt prachtig werk verricht met de website . Complimenten.

  Uit eigen ervaring met de klassieke polyesterjachtenclub en de daaruit voortkomende contacten en samenwerking met nog wat andere clubs bij het organiseren van evenementen kan ik je zeggen het is altijd bij alle clubs problematisch. Met 3 grote clubs , de VKSJ de OGA ( gaffels ) en wij de BKPJ met samen rond de 400 leden krijg je met een goed evenement.zoals Sluitingstocht met wedstrijd , goedkoop thais buffet, muziek en drank nooit meer dan 40 boten. Als zo rond 10 % van je leden op komt dagen doe je het fantastisch.
  Dat gaat ook op bij bv de Anbo inderdaad , de ouderenbond hoorde ik vorige week van een plaatselijk bestuurslid. En alle merkenclubs van zeilboten doen het veel slechter weet ik van de div. besturen die bij de polyclassics zijn aangesloten. Hoe ouder het merk ( en de eigenaren) hoe lager de opkomst.
  Groeten uit Wijk aan Zee.

  1. Dank je wel, Ineke. Ja, dat is natuurlijk een bekend gegeven, lage respons en nog lagere opkomst. Maar dat zal ons er niet van weerhouden om toch te proberen de leden meer bij de Kring te betrekken. Het zal wel een blijvende inspanning zijn of worden, met hoogstwaarschijnlijk een wisselend resultaat.
   Voor de actievere leden is het natuurlijk ook leuker om een wat meer divers gezelschap te zien, en een diversere vloot, tijdens de ‘Natte’. We missen de Zwaluw dan ook!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.