9 maart, onze ‘droge’ bijeenkomst!

Gepubliceerd op
9 maart, onze ‘droge’ bijeenkomst!

Best vrienden,

Het mooie weer van de laatste, en komende dagen, heeft ons, en wellicht jullie ook, uit de  winterslaap gewekt en de gedachten weer op de zomerhobby gezet;  “Varen met de boot” i.p.v. er alleen maar aan te klussen.

Graag willen wij als stuurgroep jullie allemaal uitnodigen voor de komende voorjaarsbijeenkomst op 9 Maart.

Agenda ziet er als volgt uit:

  • Opening rond 13:00 uur
  • Huishoudelijke mededelingen en financiën
  • Gastspreker
  • Relatie met Federatie Polyclassic zeiljachten
  • Alles wat verder ter tafel komt
  • Napraten en afsluiten met borrel rond 16:00 uur.

Gastsprekers

Marker Wadden Zoals eerder aangegeven wilden wij dit jaar de voorjaarsbijeenkomst en de najaarsbijeenkomst aan elkaar koppelen door een presentatie over de Marker Wadden op 9 Maart en een verblijf op deze nieuwe eilanden begin September.

Voor de voorjaarsbijeenkomst hebben we de heer Ar de Boer van Rijkswaterstaat uitgenodigd. Hij komt ons bijpraten over het hoe en waarom van de Marker Wadden. Gezien de reactie van de spreker wordt dit een interessante presentatie. Hij zegt er zelf het volgende over:

“Met genoegen zal ik jullie iets vertellen over de Marker Wadden. Zelf beleef ik altijd veel plezier aan groepspresentaties, zeker over een onderwerp waar ik mij niet kan onttrekken aan enig zelfbegeesterend enthousiasme.  Mij staat voor ogen jullie in een PowerPoint van ongeveer 20 dia’s in een klein uurtje mee te nemen in het bekijken van een aantal ‘waarom’ vragen (waarom doen we dit eigenlijk; waarom werken Rijkswaterstaat en Natuurmonumenten hier samen; waarom op deze locatie; waarom is dit een grote technische uitdaging; waarom is dit een exportproduct; enz..).

Natuurlijk zal ik dit larderen met sfeerbeelden uit de fase van de aanleg van de eilanden, wat actuele beelden en sfeerbeelden van wat we verwachten van dit nieuwe natuurgebied. Omdat jullie, naar ik begrepen heb, zeilers zijn, zal ik extra focus leggen op wat voor zeilers interessant kan zijn.”

We hopen met deze presentatie jullie niet alleen te voorzien van nuttige en interessante informatie, maar ook interesse te kweken voor de najaarsbijeenkomst die we willen houden op de Markerwadden in het weekend 30 en 31 Augustus en 1 September. De idee is om te starten in Lelystad om opstappers een kans te geven mee ter gaan en er toch ook een leuk zeiltochtje aan vast te maken. Noteer de datum dus alvast in de agenda. Details volgen later.

Polyclassics Wij zijn al een aantal jaren lid van de “Federatie Polyclassic zeiljachten´ Ons lid Jan Fredriks, vertegenwoordigt ons bij de Federatie, echter hij is helaas niet beschikbaar om ons bij te praten over onze relatie. Wij hebben Ben Verhaaf, voorzitter van de Federatie bereid gevonden ons bij praten over de recente veranderingen in de federatie en wat we van hen en ons lidmaatschap kunnen verwachten.

We hopen jullie in groten getale te ontmoeten op 9 Maart in Vianen!

Voor de volledigheid hierbij nog het adres:

Watersportvereniging ‘De Peiler’ Middelwaard 5, 4133 LB Vianen
Dit is een drijvend clubgebouw aan de oever van de Lek. Als je op de A2
rijdt moet je eraf bij afslag Vianen, dan rond het Van Der Valk hotel en weer
onder de A2 door . Dan doorrijden tot je van weg af moet en naar de Lek
toerijdt. Hert clubgebouw is aan het einde rechts bij een parkeer terrein.

Google Maps en mogelijk ook andere navigatieapparaten brengt je er feilloos naar toe!

Herman Oggel

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.