In Memoriam Jeremy Lines

Gepubliceerd op
In Memoriam Jeremy Lines

Dank aan Klaas van het Kaar die me een artikel uit de Practical Boat Owner mailde over het overlijden van Jeremy Lines. Jeremy genoot grote bekendheid onder de eigenaren van alle Nicholsons, als vraagbaak en bron van informatie. Jeremy had de archieven van de werf Camper & Nicholson onder zijn beheer, en afgezien van het vergoeden van kosten die hij zelf maakte stelde hij zijn kennis belangeloos ter beschikking van iedereen die vragen had over zijn of haar Nicholson. We hebben na de aankoop van Heerenleed zelf gebruik mogen maken van zijn kunde, de schroefasinstallatie moest gewijzigd worden en hij had de oorspronkelijke tekeningen van de werf van onze Nicholson 48. Velen van jullie zullen ook gebruik gemaakt hebben van zijn kennis.

We hebben geen nieuws over het eventueel overnemen van de archieven door een eventuele opvolger maar we hopen vurig dat die er wel komt. Zonder Jeremy’s ongeëvenaarde kennis zal het een stuk lastiger worden om technische informatie over onze schepen boven water te krijgen.
Onderaan de pagina de beeldlink naar het artikel uit de Practical Boat Owner. Hier nog een link uit de Classic Sailor met een groot artikel over Jeremy en zijn werk.

[photonicalbum type=’google’ view=’photos’ date_filters=’2019/01/31′ crop_thumb=’crop’ columns=’1′ count=’1′ main_size=’1600′ thumb_size=’150′ layout=’square’]

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.