Capercaillie, of de internationale faam van onze Kring

Gepubliceerd op
Capercaillie, of de internationale faam van onze Kring

De oplettende lezers zullen het al wel hebben gezien: onder de menukop Nicholsons te koop is er gisteren een nieuwe Nic bijgekomen: de Nicholson 39 Capercaillie. Op zich al leuk: we hadden jarenlang, na het vertrek van Ger en Margie met hun Nic 39, geen enkele 39 meer in ons midden. Nu, met de komst van Willem met zijn ‘Elly’ hebben we er weer ééntje, en plots hebben we er twee op de verkooppagina’s.

vindbaar

Dan doen we als Kring toch iets goed: We zijn vindbaar in binnen- en buitenland. In het geval van Roebuck ben ik per email benaderd door de eigenaresse, in het geval van de Capercaillie werd ik zelfs gebeld door de Franse eigenaar met het verzoek om de Kring te vertellen dat zijn Capercaillie te koop is. Geen beter middel dan deze website, en daarom staat er zowel van de Roebuck als van de Capercaillie een verkooppagina in onze site.

verwant

Als je de foto’s van de beide Nicholsons ziet, dan valt op dat ze een beetje een vreemde eend in de bijt is aan de buitenkant. De opbouw is duidelijk hoger, en de zitpositie in de kuip is veel hoger boven water dan bij de andere Nicholsons. Dat komt doordat de kombuis (ééntje waar waar wij op onze 48-voeter jaloers op zijn) in de doorloop naar de achterhut is geplaatst, en daar heb je dan stahoogte nodig. In onze doorloop naar achteren hebben wij die daarom niet, en onze kuip is daardoor lager geplaatst dan die op de 39. Maar als je dan binnen kijikt, is het weer een overduidelijke Nicholson. De verwantschap met de Nic 31 is overal in het interieur van de 39 terug te vinden, met name door het gebruik van kunststof modules en grote teak vloerluiken. Het is een heel praktisch ingedeeld en ruim schip, waar je absoluut langere tijd op kunt wonen of verblijven. Mocht je iemand kennen die op zoek is, verwijs hem of haar dan maar naar onze verkooppagina’s.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.