Reflectie 2021 en vooruitblik 2022

Gepubliceerd op
Reflectie 2021 en vooruitblik 2022

2021

Een jaar met nog steeds veel beperkingen als gevolg van Covid 19. Hoewel we geen voorjaarsbijeenkomst hebben gehad hebben we onderling toch veel contact gehad via de App: “NIcholsons op pad” Dit is opnieuw een goed medium gebleken om spontaan met elkaar in contact te komen of te blijven.

bijzonder begin

Voor een paar van ons, Jan F, Donald M,  Zeger W en mijzelf  begon het zeilseizoen op een wel heel unieke manier. Jan had de Lady Quaeso (Nic 55) verkocht en een Farr 72 gekocht. Probleem was alleen dat de boot in Newport, Rhode Island (USA) lag en naar Nederland moest. Makkelijker gezegd (en gedacht) dan gedaan in de tijd van Covidbeperkingen. Uiteindelijk is het ons gelukt om de boot in 5 weken via Horta (Faial, Azoren) en Spanje naar IJmuiden te brengen. Unieke ervaring van het kaliber “once in a lifetime”. Onze reis was prima te volgen via het verslag wat Peter plichtsgetrouw, en waar nodig met creativiteit, dagelijks bijhield en publiceerde.

Nicholsonkring in Horta

Tengevolge van Covid konden Peter en Noud pas later naar Nederland komen dan gepland maar dat is eind juli toch gelukt.

We hebben weer een aantal leuke ontmoetingen gezien op de Zeeuwse wateren die gedeeld werden op de Nicholson groepsApp zodat ook degenen die er  niet bij waren konden meeleven en mee genieten.

natte

We hebben ondanks alle beperkingen toch een bijzondere “natte bijeenkomst” gehad. Prima georganiseerd door Annelies en Donald in de altijd weer mooie haven in Hoorn. Niettegenstaande al het beruchte onkruid op de route kwam iedereen goed aan en waren we uiteindelijk met 6 boten en 20 personen aanwezig. 

Jan en Ellie bleven buiten liggen omdat hun diepgang het niet mogelijk maakte om in de haven te komen. Hun RIB zorgde voor het transport naar en van de boot wat wal een serieus nat pak opleverde voor sommigen onder ons (ik dus).

Het was bijzonder leuk om na jaren van afwezigheid Peter en Eveline weer te verwelkomen. Na de renovatie van hun boerderij is er nu ook weer tijd voor de boot. Welkom terug!

Er werd intens overlegd tussen Koen, Ad en Peter over het ontwerp van een doeltreffende zwemtrap en, voor zover ik het gevolgd heb,  hebben zij inmiddels alle drie een nieuwe trap gemonteerd. Zo zie je maar dat het uitwisselen van ervaringen, altijd een onderdeel van alle bijeenkomsten, e een nuttige zaak is. Bijzonder was ook dat de Navaho (Donald en Annelies) sinds deze bijeenkomst rondvaren met 2 achteruitkijkspiegels op hun buiskap!!!

Ook hebben we verborgen talent ontdekt bij Hans. Hij heeft  met een eigen gecomponeerd en gezongen lied op positieve wijze bijgedragen aan de sfeer.

Uiteraard waren er weer de inmiddels traditionele gerechten als borrelhapjes van Floris en Ans de  salade van Elly, de mosselen van Mia, de pannekoekeloni van Noud en de chocoladebom van Annelies, dit alles  heerlijk gecombineerd met de wijn van Koen. Kortom weer zeer geslaagd.

zusterclubs

Gedurende 2021 hebben we regelmatig uitwisseling gehad met de Engelse Nic 31 en Nic 32 Association. Het lijkt interessant om deze uitwisseling wat te verstevigen zodat we mogelijk ook wat fysieke contacten kunnen ontwikkelen. Helaas is dit door de combinatie van Covid en Brexit voorlopig niet mogelijk gebleken maar wie weet komen daar in de toekomst nog mogelijkheden toe.

2022

Inmiddels zijn wij als “stuurgroep” samengekomen om na te denken over de invulling voor 2022. We hebben een datum en een concept voor de komende “droge bijeenkomst” vastgelegd. De datum is 12 Maart weer in het inmiddels bekende clubhuis/boot in Vianen. Noteer deze datum alvast in jullie agenda. De details volgen later nog.

tot slot

Graag wil ik eindigen met ieder goede feestdagen toe te wensen, een goed  begin van het nieuwe jaar en “tot ziens” in 2022

Namens de stuurgroep, Ad en Lieke, Klaas en Petri , Peter en Noud, Mia en

Herman

Share

1 reactie

  1. Ook voor de 35 eigenaren is er een groep op Fb: te vinden onder Nicholson 35 Owners en voor de 38 : fb groep: Nicholson 38 Owners and Interested. Dan is er ook nog een FB pagina van een restauratie project: Nic 48 : Camper & Nicholson 48 ketch. Is geloof ik zelfs een Nederlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.