De ‘Natte’ komt er nu snel aan. Meld je aan. Of af.

Gepubliceerd op
De ‘Natte’ komt er nu snel aan. Meld je aan. Of af.

Hoewel nog niet alles ‘terug naar normaal’ is, is er één ding dat in 2021 gewoon doorgaat: onze ‘Natte Bijeenkomst’.  Zoals we al eerder berichtten hebben we de ‘droge’ dit jaar vanwege het verbod op groepsbijeenkomsten moeten annuleren, maar Annelies Morris heeft de organisatie van de ‘natte 2021’ voor haar rekening genomen. Ze heeft geregeld dat we met de schepen terecht kunnen in de oude Binnenhaven in Hoorn, aan de parkkant. Dat hebben we eerder gedaan, het is een mooie locatie! Nu de ‘Natte’ snel dichterbij komt moet Annelies weten voor hoeveel schepen ze plaats moet reserveren bij de havenmeester. Stuur dus even een berichtje aan Annelies (morris@planet.nl) en laat haar even weten of je wel of niet komt. Hieronder een reactie met je bericht sturen mag ook. Dat is wel zo leuk, dan ziet iedereen wie er komt.

Werk verzet

Annelies en Herman hebben voor ons werk verzet om dit weer een leuke bijeenkomst te maken. Daarom moet ik het weer zeggen: het is niet aardig als je niets laat horen, zoals helaas te vaak gebeurt.  

programma

De officiële ‘Natte Bijeenkomst’ loopt van zaterdag rond het middaguur tot zondag rond dezelfde tijd. Maar in de regel komen de meeste deelnemers al vrijdagavond aan. Zo hebben we de tijd om op ons gemak bij te praten. Meestal wordt er een gemeenschappelijke maaltijd georganiseerd in de vorm van een makkelijke take-away. 

Botter MK63

Zaterdagmiddag hebben we dit jaar een bezoek aan de gerestaureerde botter MK63 staan. Hij is gerestaureerd door Peter Dorleijn die ook mede-oprichter is van het Maritiem Museum in Hoorn, dat we aansluitend bezoeken.

Diner uit eigen kombuis

Zaterdagavond het traditionele ‘diner uit eigen kombuis’. De deelnemers die zich hebben aangemeld worden allemaal even benaderd om ervoor te zorgen dat niet iedereen soep of chips meebrengt. Zorg in elk geval voor je eigen drank. Dan overleggen we meteen even oveer het beste tijdstip voor het middagprogramma, zodat iedereen die de kombuis nog in moet daar de nodige tijd voor heeft.

Vragen? Neem even contact op met Annelies (morris@planet.nl) of webbeheerder Peter (peter@heerenleed.com)

We verheugen ons erop elkaar weer te zien op 3, 4 en/of 5 september.

Share

40 reacties

 1. Mijn bericht heeft weinig met “de natte” te maken, overigens wel een suggestieve naam …:-) maar dat terzijde..
  Ik heb mij, per ongeluk, ingeschreven voor de 24 uurs race op het IJsselmeer.
  Het is kort dag maar zijn er zeilers en/of zeilster die mee willen varen? De race start vrijdag de 27e augustus om 19.00 uur en is de volgende dag om 19.00 uur afgelopen. Geef een berichtje als je tijd en zin hebt.

 2. Ik kan er (helaas) weer niet bij zijn dit jaar. Had graag al die prachtige Nicholsons bij elkaar gezien. Heel veel plezier.
  Gr. Peter Gielen, Squatina (Nic. 31-063)

  1. Als je niet al te ver weg bent kun je een bezoekje per auto overwegen Peter. Je zult niet de enige zijn want door de afstand is Hoorn niet voor iedereen praktisch.

 3. Hans is voornemens om zaterdag 4 september te komen. Zonder Sereno vanwege de afstand.
  (NEEM WEL EEN FOTO VAN HEM MEE) Met bft 7 op het IJsselmeer gezeten maar dat doe ik niet meer want de zeilen rekken te veel op. Maar wat een geweldige boot. Blijft handelbaar als immer.

 4. FAINEANTE (Floris en Ans) is er ook bij.
  Wij willen, zoals twee jaar geleden, weer graag voor de borrelhap zorgen.
  Tot ziens in Hoorn.

 5. Marius en Micky van de Onrust zijn er ook dit jaar helaas niet bij maar we blijven hopen op een volgende keer. Goed weer en veel plezier!

   1. In Stalland alles ok Peter, erg druk met passanten en gebouwd wordt er ook volop. T wordt tijd dat we de Heerenleed weer s aan de mooring zien liggen….;-)

    1. Ik zal je eerlijk, zeggen, we hebben daar nog nooit aan een mooring gelegen. Die zijn altijd vol. Dus ankeren we maar. En zoals je weet… Niet altíjd helemaal op de goede plek 😜

  1. Graag meld ik me aan .Helaas zonder de Pompernikkel die in Scharendijke ligt.
   Mag ik weer voor de witte wijn zorgen:
   Clearwater Cove sauvignon blanc ;New Zealand- een goede combi bij de mosselen.ik hoor graag het aantal deelnemers. Ik sluit graag aan bij het Botter bezoek en overnacht in een hotel.
   Tot dan! Koen

   1. Hallo Koen,
    Voor zover ik nu weet zouden er zaterdag 4 sept ca 20/22 vrouw/man kunnen komen!!!!! Groet Annelies

 6. Leuk dat jullie, Peter en Noud, er ook zijn!
  Wij zijn er niet bij… waren er nog nooit.
  Eens komen we!
  Gezellig weekend
  Wout en Lieneke Bruinvis nic31

 7. De “Nicholson 72 😀😀” Baleine komt ook met 3 personen. Elly maakt een salade en iets warms voor bij het hoofdgerecht.

  1. We (Harry & Liz, 35/122 ‘Lady Blue’) zullen er dit jaar niet bij zijn.
   Plezier gewenst aan eenieder.
   Groet!

 8. Helaas moeten wij, Lijnie en Jan Speijer (Nic 31 CHANGING WINDS), ons afmelden voor deze bijeenkomst. Wij wensen jullie een zonnig en leuk samenzijn toe!

 9. Tegen de eerdere verwachtingen verwachtingen in is Heerenleed er toch bij dit jaar. We komen met zjn vieren: Noud en ik, en natuurlijk vaste schipper Zeger die net als verleden jaar Ineke heeft meegevraagd! We kijken ernaar uit.

 10. Helaas moeten Maaike en ik (Tjoler) ons afmelden voor de natte bijeenkomst dit jaar.
  Een heel goed en gezellig weekend gewenst! Volgend jaar zijn we ongetwijfeld van de partij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.