Droge bijeenkomst voorjaar 2024

Gepubliceerd op
Droge bijeenkomst voorjaar 2024

We hadden het niet willen missen. De Droge Bijeenkomst van 9 maart in het clubschip van Zeilvereniging ‘Het Y’ in Durgerdam. Hier volgt mijn verslag.

Vanaf half één druppelt iedereen binnen en uiteindelijk zijn we met 15 leden.

opening

¨Praatbaas” Herman (ex Nic31 Tjoler) opent om 13.00 uur. Via Herman groeten Jan en Joke van der Flier ons (ex Nic31 Lady Jane), en via Jan Speyer (Nic31 Changing Winds) krijgen we de groeten van Jan Hooijmeijer (ex Nic35 Faineante) en van Jan en Joke Spaans (Nic35 Green Falcon), die er helaas niet bij kunnen zijn maar zich via de site al hadden afgemeld. Ook Hans Zijderveld (Nic30 Sereno), Koen Fick (Nic31 Pompernickel) en Wout en Lieneke Breeman (Nic31 Bruinvis) hadden zich via de site al verontschuldigd.

niet naar de Azoren, helaas

Vandaag zou Gert Keizer (Nic31 Lady Jane) vertellen over zijn reis naar de Azoren met de Lady Jane. Helaas kan dat niet doorgaan omdat hij een ski-ongeluk gehad heeft en een tijdje plat moet. We wensen hem een snel herstel. En wat in het vat zit verzuurt niet.

centen

“Centenbaas” Ad (Nic31 Camelot) vertelt over de financiën, en die zien er gezond uit. Het aantal leden staat momenteel op 36, waarvan 26 de jaarlijkse contributie betalen. Op 1 januari stond er €636,- op de rekening. Ruim voldoende om de lopende kosten te betalen, dus de contributie kan dit jaar €15,- blijven.

Ad stuurt voor het lopende jaar een betaalverzoek aan alle leden (dit is intussen gebeurd).

pièce de résistence

Vervolgens komen we bij het hoofdonderwerp van vanmiddag, dat bedacht is en verzorgd wordt door Zeger (Nic48 Heerenleed), onder de titel

Gaan we weer, of gaan we wéér niet?

Tijdens dit onderdeel komen alle aspecten aan bod die nodig zijn om een zeiltocht te plannen.

Zeger heeft ons vooraf ‘huiswerk’ opgegeven: Vertrek uit Den Helder met als bestemming Durgerdam op 9 maart. Hoe plan je je reis?

Als je de volledige opdracht nog eens wilt nalezen kun je hier naar het bijbehorende artikel.

Er zijn een leuk aantal oplossingen gekomen, verrassend genoeg allemaal verschillend. Sommigen over zee, anderen via het Wad en het IJsselmeer, sommigen opperden zelfs de optie binnendoor via het Noord-Hollands kanaal, ware het niet dat er daar nu stremmingen zijn.

Zeger behandelt alle aspecten voor het plannen van de tocht, en de hierbij gebruikte hulpmiddelen. Weer, wind, stromingen, verwachting en alles wat je kunt tegenkomen. Het wordt een levendige wisselwerking en de manier waarop Zeger dit item heeft vormgegeven maakt deze ‘Droge’ tot één van de leukste ooit!

Het gaat te ver om alles in dit verslag te melden. Zeger en “webbaas” Peter (Nic48 Heerenleed) hebben de presentatie intussen verder vormgeven, zodat hij in een apart artikel op de website kon worden geplaatst. Zo kan iedereen hem nogmaals bekijken, of voor het eerst als je deze leuke ‘Droge’ hebt gemist. Ook alle nuttige links staan erin, zodat het een handige referentie is voor het plannen van een toekomstige reis.

We willen nog wel even speciaal Hans noemen. Hij was verhinderd, maar stuurde wel zijn reisplan in, dat natuurlijk ook is besproken. We hebben wel veel medelijden met hem, omdat zijn plan hem met de dappere Sereno wel door een hele koude nacht liet zeilen.

De verschillende planningen zijn hier te vinden, voorzien van nuttige of grappige aantekeningen. Eventuele toevoegingen of extra links kun je nog sturen naar zeger@heerenleed.com, die ze dan zal toevoegen aan het genoemde artikel.

ouder worden en doorvaren

Dit laatste geplande onderdeel schuiven we wegens tijdgebrek door naar een later tijdstip. Het is wel een onderwerp dat steeds actueler wordt met het klimmen der jaren. Misschien is het een idee om dit op te pakken tijdens de ‘Natte’ waarvoor we inmiddels alweer hebben gereserveerd bij ZV “Het Y” en die zal plaatsvinden op 30 en 31 augustus en 1 september 2024. Blokkeer de data maar vast in je agenda. En kijk maar even naar d beelden van de ‘Natte 2023´, zodat je alvast kunt voorgenieten.

We praten nog een uurtje na in het gezellige clubschip van “Het Y”, waarbij we uitstekend worden verzorgd door barman Krijn, en rond 16.30 gaat iedereen naar huis.

Ik zei het al: deze “Droge” was één van de leukste ooit. Dat zal ook de reden zijn dat niemand op het idee is gekomen om foto´s te maken. De toegevoegde plaatjes zijn dan ook van eerdere bijeenkomsten of oudere artikelen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.