Namens de feestcommissie: de ‘Droge’ 2023.

Gepubliceerd op
Namens de feestcommissie: de ‘Droge’ 2023.

De initiatiefgroep nodigt jullie uit voor de jaarlijkse ‘Droge Bijeenkomst’ die dit jaar wordt gehouden op 11 maart aanstaande. De locatie is anders dan anders. Het clubschip van Watersportvereniging ‘De Peiler’ in Vianen is in andere exploitatiehanden overgegaan en het was niet zo simpel om daar een afspraak mee te maken. Daarom zijn we dit jaar uitgeweken naar een nieuwe plek: het clubschip van Zeilvereniging Het Y in Durgerdam. Er zijn verschillende nieuwe plekken onderzocht, maar onze voorkeur gaat toch altijd weer uit naar een mooie plek aan het water met mooi uitzicht, en daar voldoet dit clubschip helemaal aan, zoals je op de foto kunt zien. Houd er wel rekening mee dat de Heerenleed niet op de ankerplaats zal liggen zoals op de foto hierboven.

We verwachten jullie rond 13.00 uur. We denken om 17.00 uur af te sluiten.

route en parkeren

Zeilvereniging Het Y kun je vinden aan de Durgerdammerdijk 116A in Durgerdam. Parkeren kan niet direct bij de Zeilvereniging, maar wel bij het sportveld van de SV DRC op 5 minuten loopafstand. Hieronder een kaartje van Google om de situatie duidelijk te maken.

progammaonderdelen

We proberen ieder jaar een leuk programma in elkaar te draaien, maar altijd wel met voldoende tijd om met elkaar te praten. Vaste onderdelen zijn de mededelingen van onze ‘praatbaas’ Herman, ‘centenbaas’ Ad die de stand van de penningen uit de doeken doet, en dan twee onderdelen waarvan eentje technisch en eentje meer ´fun´.

Het technische onderdeel gaat over de vervanging van het traditionele onderwatertoilet door droogtoiletten aan boord van de Nic48 Heerenleed; het fun-onderdeel gaat over de reis van Donald en Annelies met hun Nic35 Navaho naar het Kanaal.

Heerenleed´s glamourplee

Het verhaal van de aanleg door Noud en Peter van twee droogtoiletten aan boord van Heerenleed in beeld gebracht in een video. De video wordt gepresenteerd door Zeger, Heerenleed´s ‘vaste schipper’, die zonodig vragen over de werking kan beantwoorden. Peter gaat proberen vanaf Madeira online aanwezig te zijn voor eventuele vragen.

Met Annelies en Donald naar het Kanaal.

Annelies gaat haar verhaal vertellen over hun tocht naar het Kanaal – zowel de Franse als de Engelse kant – afgelopen zomer. Wie Annelies en haar werk kent weet al dat het een geanimeerd praatje wordt dat met veel mooie plaatjes wordt opgeluisterd. . Hiernaast een voorproefje.

We hopen veel van onze leden, oude en nieuwe, te zien volgende maand. Voor hen die nog niet eerder bij onze bijeenkomsten waren: De ‘Droge Bijeenkomst’ is een heel laagdrempelige manier om kennis te maken met de leden van de Nicholsonkring, waarvan je meteen het ontbreken van hiërarchische structuren en formaliteit zal opvallen. Het gaat om de lol die we beleven met onze Nicholsons, en het verzachten van het leed als het gaat om onderhoud of reparaties aan onze vloot van ‘Grandes Dames’ die intussen allemaal wel wat op leeftijd beginnen te raken.

Namens de initiatiefgroep

Graag tot 11 maart!

Share

20 reacties

  1. Spijtig! Maar ja, wij mogen niks zeggen want wij zijn er natuurlijk ook niet omdat we nog op Madeira zijn dan. Maar in de geest aanwezig.

 1. Leuk, luisteren naar een verhaal over een gouden plee die je niet kunt doortrekken. Ik heb er zin in. Groet Willem.

 2. Helaas moet ik afzeggen. De vrouw des huizes is jarig die dag.
  Fijne samenkomst en tot een volgende gelegenheid.

 3. Heeft hier niets mee te maken maar op marktplaats staan zo goed als nieuwe zeilen te koop voor een Nicholson 39. Eventueel plus masten.

 4. Ook ik moet me afmelden.
  Zijn niet in t land.
  Veel plezier allemaal.
  Groeten Wout en Lieneke Breeman

 5. Spijtig Hans, niets aan te doen. Fijn dat je je even afmeldt. Je gaat het verhaal van Annelies missen, maar mijn video gaat die dag op YouTube online dus die kun je achteraf nog zien als je dat zou willen. Alvast prettige verjaardag gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.