‘Natte’ 2022: anders dan anders

Gepubliceerd op

De ‘natte bijeenkomst’ dit jaar is anders dan anders. Ten eerste omdat we 20 jaar bestaan en dat verdient een extra borrel. Minstens.

Ten tweede is de datum een weekend vroeger dan we gewend zijn. De hoofdmoot is, zoals altijd, het diner uit eigen kombuis. We zijn er qua weer de laatste jaren redelijk doorheen gezwijnd, maar eerlijk is eerlijk, het blijft een grote gok om het diner in de buitenlucht te laten plaatsvinden. Vandaar dat we hebben geprobeerd om een locatie te vinden waar we een overdekte ruimte konden krijgen. En dat is gelukt.

schilderachtige plek

We hebben het weekend van 27 augustus plaats kunnen reserveren in het schilderachtige Durgerdam, bij Zeilvereniging Het Y. Het clubhuis wordt daar alleen voor de ochtendkoffie en bij speciale evenementen ingezet, en daarom kunnen wij daar zaterdagavond zonder problemen gebruik van maken. De speciale evenementen die ik zojuist noemde vormen meteen de reden dat we onze ‘Natte’ een week hebben vervroegd: het eerste septemberweekend zijn er bij ZV het Y altijd wedstrijden. De haven puilt dan uit en het clubhuis is om die reden niet beschikbaar.

Zoals altijd zal de datum niet iedereen uitkomen, maar dat gold voor het eerste september weekend ook al. Toch hopen we velen van jullie – als het even kan mét schip – het laatste augustusweekend te zien.

Aanstaand weekend gaat de Heerenleed een verkenningsbezoekje aan Durgerdam brengen, om te kijken wat we zoal kunnen doen.

zeilen

Aan de roep om een zeilend element aan het weekend toe te voegen kunnen we dit jaar goed voldoen: wie wil kan aanhaken op de eerste ontmoetingsplek. Ook een schilderachtig oord: op Marken. Op zaterdag zeilen we van daar naar Durgerdam. De wat luiere zeilers hopen natuurlijk op een wind waar geen zuid in zit. En liever ook niet te veel west.

aanmelden

De aanmeldingsprocedure is, als altijd, simpel. Het enige belangrijke is dat ik havenmeester Rik van ZV het Y op tijd kan berichten hoeveel Nicholsons hij te gast krijgt. Dus graag meteen maar even een mailtje aan mij om te zeggen dat je komt: peter@heerenleed.com (klik). Als je niet komt willen we dat natuurlijk ook graag weten. Of als je zonder schip komt.

Meer informatie volgt binnenkort.

Share

11 reacties

 1. Hallo Jan en Elly
  Ik kom waarschijnlijk met mijn vlet Als jullie mee willen varen zijn jullie meer dan welkom

 2. Beste Nicholson vrienden,
  Helaas ben ik niet aanwezig op de natte. Wij zijn dan met vakantie in Bretagne en de Vendee. Ik had anders de Pompernikkel graag willen tonen na haar grote schilderbeurt afgelopen winterseizoen en diverse aangebrachte verbeteringen.
  En uiteraard jullie reisverslagen aangehoord tijdens het gezellig samenzijn in Durgerdam.
  Ik wens jullie een fijne bijeenkomst toe in september.
  Groeten,

  Koen Fick Nic 31

 3. Wij hadden gehoopt er dit jaar bij te kunnen zijn na jaren van afwezigheid maar vanwege familie verplichtingen gaat dat dit jaar weer niet lukken. Een ieder in elk geval een mooi seizoen gewenst en een gezellige “natte” Gr Marius & Micky op de Onrust vanuit Honfleur op dit moment

  1. Ontzettend jammer, maar zo is het leven. We blijven hopen dat het volgend jaar wel lukt!
   Hartelijke groeten vanaf de Heerenleed!

 4. Ik ben helaas verhinderd om te komen. We komen dan net terug van vakantie en de week daarop weer aan het werk. Wens jullie een gezellig samenzijn. Jullie kennende gaat dat zeker lukken. Hans van de Sereno. Nic 30. Mk1

  1. Jammer, Hans, maar we begrijpen het. Volgend jaar beter! Wie weet komen we elkaar nog ergens tegen!

 5. Hoi allen,

  Wij hadden er graag bij geweest mede gezien het feit dat het de 20e “natte” is.
  Helaas is Durgerdam voor ons te ondiep om binnen te komen en is er ook in de directe omgeving geen plaats/plek om te ankeren dus wij zijn er niet bij. Wij wensen jullie in ieder geval mooi weer en een leuke bijeenkomst.

  Groet, Jan en Elly

  1. Jammer, Jan, maar met jullie extreme diepgang zal dat ook in de toekomst wel een probleem blijven. Is de auto geen optie?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.