Informatie Natte 2022 in Durgerdam.

Gepubliceerd op
Informatie Natte 2022 in Durgerdam.

Nog maar een paar weken, en dan zien we – als het goed is – elkaar weer op de jaarlijkse ‘Natte Bijeenkomst’, die dit jaar wordt gehouden in de haven van Zeilvereniging Het Y in Durgerdam op 27 en 28 augustus, met de gebruikelijke ‘vrijdag-ontmoeting’ op de 26e in Marken. We hebben met Heerenleed een verkennend bezoek aan Durgerdam gebracht. Even zelf bekijken hoe het er ook al weer allemaal in elkaar zit, even een babbel met de havenmeester en even een kijkje genomen in het clubschip.

diepte en toegang

De geul naar de haven is diep genoeg voor onze 48, dus alle Nicholsons binnen onze kring kunnen er probleemloos naar binnen. Fonteinkruid hebben we niet gezien. Ga vanaf de geul in het buiten-IJ (je kunt het ‘fietspad’, zoals Klaas van de Nic 35 Marianne het deel van de geul tot de jachtbetonning noemt, veilig gebruiken, ook hier geen fonteinkruid gezien) haaks het betonde geultje naar Durgerdam in. Zoals je op het kaartje kunt zien – en ook door onze dieptemeter vastgesteld – is bij de drie dukdalven die bij de ingang van de geul staan zelfs 5 meter diep.

clubschip

Het blijkt dat ik de informatie die ik eerder gaf even iets moet bijstellen. Ik dacht dat het clubschip alleen bij speciale gelegnheden in gebruik is, maar kennelijk was dat gebaseerd op het feit dat wij toevallig altijd buiten het weekend in Durgerdam waren. Het clubhuis is in de weekends gewoon open, en dat betekent een paar dingen voor ons.

We mogen ons ‘diner uit eigen kombuis’ in het clubschip nuttigen, maar we hoeven dit keer niet alle drank zelf mee te slepen. Tenzij je speciale drankjes wilt die ze niet hebben, dat moet je dan zelf meebrengen. Zoals je kunt zien op de foto van de prijslijst (klik om te vergroten en zoom desnoods in) hebben ze vriendelijke prijzen.

Als het prachtig weer blijkt kunnen we ook besluiten om vlak bij de langssteiger, waar wij bij elkaar kunnen liggen, gebruik te maken van de picnictafel en een groot plateau bij de barbecue, waar we ons eten op kunnen zetten. Het aantal zitplaatsen is daar beperkt, dus wie een of twee kleine klapstoeltjes heeft zou ze kunnen meebrengen. Wij hebben er twee en een klapkruk.

Maar ook als we besluiten in het clubschip te eten – waar we beschermd zijn tegen de elementen – dan kunnen we de picnictafel heel goed gebruiken voor een borrel bij aankomst (de drank daarvoor moeten we dus wel zelf bij ons hebben, net als anders) en de koffie op zondag voor vertrek.

Marken als vertrekpunt

Omdat er vaak gevraagd wordt om een vaarelelent in de ‘natte’ in te bouwen hebben we bedacht dat een vaartocht leuk is. Wie dat wil komt op vrijdagavond naar Marken. Daar zullen zeker alvast de Heerenleed en de Marianne liggen. Op zaterdag varen we naar Durgerdam, waar we vanaf een uur of drie ’s middags welkom zijn. Havenmeester Rik (06-51628873) heeft de langssteiger voor ons geboekt, zodat we gezellig bij elkaar liggen. Het is wel noodzakelijk dat ik hem kort tevoren meldt met hoeveel Nicholsons we aanwezig zijn. Wie dat nog niet gedaan heeft – en dat zijn er helaas weer erg veel – meld je aan en stuur een mailtje aan peter@heerenleed.com. Laat meteen ook even weten of je van plan bent om naar Marken te komen. Zonodig kunnen we dan proberen ook daar plaatsen te reserveren. Mocht je op een wat afwijkend tijstip in Durgerdam aankomen, bel dan even met havenmeester Rik en zeg erbij dat je bij de Nicholsonkring hoort.

De vaartocht van zaterdag zal het grootste deel van de dag vullen, zodat we geen apaart middagprogramma hebben bedacht. Nu is er in Durgerdam ook niet heel veel te doen, maar een wandeling langs de prachtige huizen aan de dijk is zeker de moeite waard.

menu

Zodra we weten wie er komen nemen we nog even individueel contact op om het ‘menu’ door te nemen. De meeste vaste deelnemers weten wel wat handig is om te maken, en het is ook niet zo’n punt, als we maar niet allemaal een voorgerecht of een toetje maken (die van Annelies zijn sowieso beroemd).

Heb je vragen? Bel Peter (06 47587268). Hopelijk tot 26 en/of 27 augustus!

Share

5 reacties

 1. Bericht van de Engelse Nic 31 Association
  Mocht je om die tijd in Southampton zijn?
  Als je meer details wilt laat het me weten
  Dear Member

  This is definitely the year to come to the Southampton Boat Show 16th – 25th September; we are there – All you need to know is on the attached note.

  Add to your day at the show by kindly lending a hand on our “stand” – Liberty Jane in berth M180. To let us know you can lend a hand please give me a call – +44(0)7768 037965.

  Looking forward to seeing you at the show.
  Best wishes
  Michael

 2. Wij verzorgen zoals gewoonlijk weer de mosselen als. Voor-tussen-hoofdgerecht. Graag laten weten voor hoeveelpersonen en dan komen wij weer met de “ reuzenmossel pan”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.