Nicholson 31 in het klein

Gepubliceerd op
Annelien en Peter van Rees met het model van hun Anna!

En dan ineens heb je, net als Herman en Alphons, het schip verkocht omdat je vindt dat het om welke reden dan ook tijd was. Een tastbare herinnering zou leuk zijn. Herman wist dat er ergens een model van de Nicholson 31 bestond. Het was het model van de Anna, bouwnummer 31018 uit 1976, destijds van de altijd beminnelijke Annelien en Peter van Rees, beide helaas al overleden. Een goed moment om ons hen even men een glimlach te herinneren. Een foto van hun beiden staat in de kop, en ook hieronder tussen die van het model. Na het overlijden van Annelien was voor Peter de aardigheid er af. Hij heeft nog geprobeerd zijn kleindochter warm te maken voor de Anna, maar uiteindelijk is het schip toch verkocht. Anna heet nu Pompernikkel en haar eigenaar is Koen Fick.

Peter en Annelien hebben het model van hun Nicholson 31 laten maken, en dat staat nu bij hun kleindochter. Die is niet bereid er afstand van te doen – zou ik ook niet doen – maar de tekeningen zijn beschikbaar voor wie ook graag een model van zijn Nicolson 31 wil. Neem, als je belangstelling hebt, contact op met Herman (ex-eigenaar Tjoler maar ‘alive-and-kicking’ Praatbaas van onze Kring)

Anna in het klein. Een model van de Nicholson 31.
Annelien en Peter met het model van hun Nicholson 31 Anna.
Nicholson 31 model

Met dank aan Petri van het Kaar en Herman Oggel voor hun speurwerk. En aan Koen Fick voor het verkrijgen van de foto’s en de tekeningen.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.