WhatsApp NicholsonKring-chat!

Gepubliceerd op
Whatsapp groepschat Nicholsonkring

Wie had dat kunnen denken. Toen het onderwerp ‘groepschat WhatsApp Nicholsonkring’ aan de orde kwam tijdens de ‘droge’ waren de reacties lauw, zo meldde Petri in haar verslag. Daar hebben we het natuurlijk nog even over gehad, want ook op 3000 kilometer afstand verloopt de communicatie alsof er niks aan de hand is. Een mogelijke oorzaak was de onbekendheid met het medium of het onvoldoende duidelijk zijn van het gebruik binnen onze kring. En kijk eens! De eerste dagen al 17 aanmeldingen.

nooit gedaan

Toen Hans Zijderveld (Nic30 Sereno) mij mailde met het verzoek hem op te nemen in de groepschat moest ik hem nog opzetten. En eerlijk gezegd, dat had ik niet eerder gedaan. Dus het was even zoeken hoe dat precies moet. Zoals veel van dit soort dingen wijst het zich vanzelf als je eraan begint. Want laten wel zijn… Het aantal volslagen idioten dat met al die moderne media uit de voeten kan is duizelingwekkend. Ergo: iemand in het bezit van een redelijk verstand moet dit toch echt ook kunnen. En zo was het ook.

eigenmachtig toegevoegd

Dus eigenmachtig alvast een aantal leden toegevoegd die ik wegens frequent contact al in mijn telefoon- en whatsapp-bestand had. Zo waren Klaas en Petri (Nic35 Marianne), Annelies en Donald (Nic35 Navaho), Ad en Lieke (Nic31 Camelot), Elly en Jan (Nic55 Lady Quaeso) en onze vaste schipper Zeger (Nic48 Heerenleed) al meteen de pineut. Dat was nodig, want je kunt pas een groep aanmaken als je leden hebt toegewezen. Vervolgens alle leden uitgenodigd met een link, die ik in een nieuwsmail aan iedereen heb toegestuurd. Ik kan precies zien wie die mail openmaakt. En de oogst was dit maal meer dan de helft. (dat betekent natuurlijk wel dat de andere ‘iets-minder-dan-de-helft’ de mail niet heeft geopend en dus ook niet heeft gelezen)

los

En toen gingen we los. De eerste uren van het bestaan van de kring-chat werden heel gezellig, het regende hier op Madeira en toen de foto’s van Marianne en Navaho gezellig boord-aan-boord voor anker en van Sereno met een vrolijke familiefoto aan boord voorbijkwamen hadden we wel een beetje heimwee naar het boordleven. Maar het is niet anders, voorlopig blijven we hier, maar het was erg leuk om even met elkaar te babbelen via de chat. Net een ‘natte’ maar dan op afstand. De Lady Q is ook weer te water, we zagen Elly met de slang om de boel weer spic&span te krijgen en zo gaat voor velen het seizoen van start.

mystery man

Al snel meldden zich andere leden aan. Zo te zien (alleen het telefoonnummer word gemeld als je je aanmeld, en pas na je eerste bericht kunnen we zien wie je bent) hebben we Willem (Nic39 Elly), Koen (Nic31 Pompernikkel), Hans (nic30 Sereno), Rutger (Nic35 Horsefeathers), Gerard (Nic43 Emily), Marius (Nic32 Onrust) en tenslotte een mystery man waarvan het mobiele nummer niet in de ledenlijst voorkomt en wiens foto mij ook niet bekend voorkomt. We zullen zien. Bij een eerste bericht zien we namen en weten we meer.

Voorlopig lijkt het een succes. Een laagdrempelig middel om even snel te vertellen op welke fantastische plek je voor anker ligt, of om snel even een droomplaatje te versturen. Iedereen die in de groepschat zit kan dat meteen zien, en als je toevallig in elkaars buurt bent…… Nou ja, dan weten we onderhand wel hoe dat afloopt.

Het kan zijn dat de link waarmee iedereen is uitgenodigd om zich aan te melden op een bepaald moment verloopt. Geen nood, stuur een mailtje naar peter@heerenleed.com met je 06-nummer van je WhatsApp account en ik voeg je snel toe.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.