Nicholson 31 replica

Gepubliceerd op
Nicholson 31 replica

Zoals een aantal van jullie weten heb ik, na 28 jaar de trotse eigenaar te zijn geweest van een prachtige NIC 31 (bouwnummer: 68 genaamd Tjoler), moeten besluiten haar te verkopen.

Het spreekt voor zich dat dit geen gemakkelijke beslissing was die me een paar jaar heeft gekost. Gelukkig is ze verkocht aan een nieuwe eigenaar (Luuk Piek) die haar waardeert,  heel goed onderhoudt en er actief mee zeilt.

Hoewel ik nog steeds mijn “zeemijlen” maak als bemanningslid op verschillende andere boten, is het niet hetzelfde als het hebben van een eigen boot. Aan de ene kant is het makkelijker, geen “einde-seizoen- en begin-seizoen-gedoe¨, maar aan de andere kant mis ik dat ook wel, evenals “het bezitten van een eigen boot”.

Omdat mijn boot heel lang een belangrijk onderdeel van mijn leven is geweest, had ik moeite om te wennen aan het feit dat ze er niet meer was en ben op zoek gegaan naar iets om het gat op te vullen.

Na lang zoeken vond ik iemand die een expert is in het bouwen van kleinschalige replica’s van boten. Hoewel hij tot dan toe alleen marineschepen van allerlei groottes had gebouwd, waaronder een 3,8  meter lang, 60kg zwaar Amerikaans vliegdekschip Missouri, was hij bereid om een replica van mijn “Tjoler” te bouwen op een schaal van 1:20.

Hij was zeer nauwgezet en stond erop om alle onderdelen precies zo te maken als in het ‘echt’, zelfs inclusief de fenders en de “Rescue-sling”. Gelukkig had ik een aantal originele C&N tekeningen van de boot, inclusief de spanten en andere details die hij allemaal kopieerde op een schaal van 1:20.

Bijgevoegde foto’s tonen het bouwproces en het resultaat, dat verbluffend echt is en nu in mijn kantoor staat. Ik zal het model meenemen naar de ´Droge´ zodat jullie het resultaat in werkelijkheid kunnen zien.

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.