Astronavigatie cursus

Gepubliceerd op
Astronavigatie cursus
10 avonden ploeteren maar dan wel met sextant kunnen werken…
Share

8 reacties

 1. Beste Gerard
  Het vaarseizoen 23 is nog volop gaande, maar hebben jullie voor de herfst nog een nieuwe cursus gepland? of wellicht in januari 24?
  Mvg

 2. Beste allemaal,
  De afbeelding van de persoon met sextant is niet van mij en ook niet door mij aan geleverd. Als jullie een bron weten, deze graag vermelden.
  Vriendelijke groet,
  Gerard Jonker

  1. Voor dat soort vragen moet je altijd bij mij wezen, Gerard. Die foto heb ik illegaal gejat van het internet. Dat mag natuurlijk eigenlijjk niet, maar omdat hij niet op een voorpagina staat en ook niet gebruikt wordt om geld mee te verdienen kom je daar meestal wel mee weg. Bij zulke vragen is het antwoord altijd heel simpel te vinden: rechts-klik op de afbeeelding en klik dan onderaan op ‘inspecteren´. Dan krijg je de broncode en daar staat een URL in. Bij deze foto is dat https://www.marineinsight.com/wp-content/uploads/2020/12/sextant-use-1.png.webp. Als je hem wilt gebruiken doe je dat natuurlijk op eigen risico. Als ik met een dergelijk probleempje zit bewerk ik de foto meestal, of ik neem er een fragment uit en verander het formaat en sla hem dan zelf op. Dan is hij door een automatische zoek-software niet zo gemakkelijk te herkennen. In dit geval heb ik hem niet zelf opgeslagen maar staat er op de webpagina alleen een doorverwijzing naar marineinsight.com.

 3. Dag Gerard,

  Ik zoek een cursus astronavigatie. Zag dat jij er momenteel een verzorgt maar dat die al tegen het einde loopt. Wanneer wordt er gestart met een nieuwe editie? Mocht dit lang duren weet je wellicht een plek waar ze een dergelijke cursus geven? Ik kom op internet weinig tegen.
  Hartelijke groeten
  Hans van den Boomen

  1. Beste Hans,
   Ja, we hebben les 7 van de 10 reeds gehad. De volgende is bij voldoende deelnemers (de teller staat met jou er bij op 2) pas weer in de winter. Ik weet zo gauw geen anderen die de cursus ook geven.
   Vriendelijke groet,
   Gerard

 4. Ik heb nog wel een Sextant (1 moderne en bruikbare en 1 antieke!) maar geen boot meer.
  Heel interessante materie.
  Heb zelf indertijd les gehad van Dick Hughes, auteur van een aantal zeilboeken over “zelfredzaamheid” en “De zon als GPS”. Helaas is Hellevoetsluis te ver weg anders zou ik zeker meedoen.

 5. Dank voor het plaatsen, Gerard. Super-interessante materie. Zijn er nog Nicholsons die een sextant aan boord hebben? Wij hadden er eentje op onze 35, maar op de 48 niet. We zouden ook niet kunnen deelnemen want we zijn niet in het land voorlopig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.