Nic48?

Gepubliceerd op

Heerenleed heeft bezoek gehad. We kregen een bericht – via deze website – van de heer Peter Schaling. Hij heeft een spannend plan: (gedeeltelijk) samen met zijn dochter een wereldreis maken. Daarvoor is hij opzoek naar een geschikt jacht. Hij heeft zijn oog laten vallen op een Nicholson 48 die te koop is in Kroatië.

Maar voordat hij daarheen wilde afreizen wilde hij eerst graag een idee krijgen van wat een Nic48 nou eigenlijk is. Daarvoor had hij via de site contact opgenomen met onze Kring en kwam dus bij mij terecht. We hebben hem uitgenodigd om een kijkje aan boord te komen nemen. We waren wegens aanhoudend slecht weer naar de werf in Drachten teruggevlucht, en nadat we hem en zijn dochter Jessica uitvoerig hadden rondgeleid en bijgepraat over de pro’s en contra’s (weinig) van onze Nicholson heeft hij meteen maar even offerte aangevraagd bij onze werf (Jachtwerf Bolt, die ook Bolt Jachttransport is) voor transport van het schip naar Nederland. We zijn reuze benieuwd hoe dit allemaal afloopt. We denken hem – als alles doorgaat – ook wel te strikken voor onze Kring, en kunnen daarmee misschien wel een wereldreis in feuilletonvorm aan onze website toevoegen. We houden jullie op de hoogte.

Share

1 reactie

  1. Aanvulling op het verhaal: De Nicholson 48 die op de foto’s staat is net voor Peter Schaling’s neus verkocht. Een tweede ligt op Malta, maar de communicatie met de eigenaar is belabberd en de het lijkt erop of die het schip eigenlijk helemaal niet wil verkopen. Dan is er een derde in Amerika. In een recent telefoontje vertelde Peter dat die Nic schade heeft opgelopen met de laatste orkaan. Hij gaat proberen erachter te komen of dat wellicht een optie is, of dat er structurele schade aan het schip is. Als dat zo blijkt te zijn zal hij van de koop afzien. Als alternatief kijkt hij ook naar een Amel van vergelijkbare grootte. We houden jullie op de hoogte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.