Programma natte bijeenkomst 2020

Gepubliceerd op
Programma natte bijeenkomst 2020

De ‘natte’ 2020 staat er weer aan te komen. In onderling overleg in de stuurgroep en in samenspraak met de havenmeesters hebben we besloten dat we het dit jaar toch door kunnen laten gaan terwijl we de Coronarichtlijnen respecteren.

Datum: 4-6 September

En juist in verband met de Coronarichtlijnen hebben we dit jaar weer gekozen voor Lelystad haven in plaats van Marken. In Lelystad kunnen we makkelijk de anderhalve meter afstand bewaren terwijl dit op de kade van Marken niet mogelijk zou zijn. We passen wel “het protocol” enigszins aan.

Klaas op de gastensteiger in Lelystad. Hier houden we de 'natte' 2020.

deelnemers tot nu toe

We hebben een heel mooie opkomst dit jaar, 9 boten in totaal. De volgende deelnemers hebben zich al aangemeld:

 • Camelot met Ad & Lieke
 • Elly met Willem
 • Heerenleed met Zeger. (Peter & Noud zitten nog op Madeira en zijn er helaas niet bij
 • Lady Quaeso met Jan & Elly
 • Marianne met Klaas en Petri
 • Navaho met Donald & Annelies
 • Sereno met Hans
 • Svalbard Sun met Koos
 • Tjoler met Luuk en Maaike

Zonder boot:

Herman en Mia (ex Tjoler) en misschien/hopelijk Simon Anderiesen (Carlijn). Uiteraard zijn ook andere leden die niet met de boot kunnen komen maar wel graag erbij zijn van harte welkom. In verband met de logistiek graag even melden op Herman@oggelmanagement.com of telefonisch 06-53639697. Indien je wilt overnachten, er is een eenvoudig hotel op loopafstand bij de haven : De Lange Jammer, Mia en ik slapen daar vrijdag en zaterdag nacht en wellicht ook plaatsen voor een camper in de buurt.

Het programma in grote lijnen:

Aankomst vrijdagavond of zaterdagmorgen, eventueel ’s zaterdagmiddag een gezamenlijke activiteit (zie zaterdagmiddag) Diner zaterdag avond, vertrek zondag of later.

De havenmeester heeft ons toegezegd een gedeelte van de nieuwe brede steiger voor ons te reserveren. In plaats van het, inmiddels traditionele, “on board dinner” zullen we nu zitplaatsen per boot of groep creëren op de steiger. De bedoeling is dat ieder in eigen kombuis een gerecht klaarmaakt en dat dit dan gezamenlijk aan de tafels genuttigd wordt. Zo brengt ieder iets in en is de varieteit gewaarborgd. Zij die zonder Nicholson komen kunnen natuurlijk gewoon iets van thuis meebrengen. Om ervoor te zorgen dat er niet alleen voorgerechtjes of toetjes zijn is het handig als iedereen een bij Herman meldt wat hij of zij van plan is te maken. Zijn gegevens: Herman@oggelmanagement.com, telefoon 06-53639697.

Ieder zorgt ook voor (eigen) drank, Fris, Bier, Wijn. Omdat vorig jaar de verse mosselen erg in de smaak vielen bij iedereen zullen deze er dit jaar ook weer zijn inclusief de massale kookpot.

Voor wie dat niet wist: een paar jaar geleden hebben we besloten om niet meer gezamenlijk in een restaurant te gaan eten. We waren altijd beperkt tot de (meestal te dure) gelegenheden op loopafstand van de haven, en in een restaurant was iedereen altijd heel beperkt in zijn/haar gesprekspartners, terwijl het diner-uit-eigen-kombuis op de steiger het mogelijk maakt om met alle deelnemers te babbelen.

Diner-uit-eigen-kombuis op Marken twee jaar geleden.

mogelijk zaterdagmiddagprogramma

We hebben nagedacht over een gezamenlijke activiteit op zaterdag. Ook hierbij zit de corona ons wel wat in de weg. Bovendien wilden we niet al te veel vastleggen, maar liever in ovrleg met de deelnmers besluiten wat we willen doen.

Mogelijkheden zouden kunnen zijn:

 • Fietsen huren voor een tochtje naar de Oostvaardersplassen
 • Zeiltocht rond een paar boeien
 • Bezoek Museum Bataviastad
 • Gewoon op de kade blijven en gezellig babbelen over onze “bootjes”

Laat even je voorkeur weten aan Herman@oggelmanagement.com of telefonisch 06-53639697

Aangezien ik het “walcomité” vertegenwoordig, kunnen jullie, als je vragen of opmerkingen hebt deze aan mij (Herman) stellen. Op boven genoemd e-mail adres of telefoonnummer.

Wij kijken uit naar weer een geslaagde bijeenkomst, en gezien de eervaringen uit vorige jaren gaat dat absoluut weer lukken.

Namens de stuurgroep

Herman

PS: De kopfoto van dit verhaal heeft niets te maken met de ‘natte’ 2020. Het is een foto die door Hans (Zijderveld) is gemaakt tijdens zijn solo-zeiltocht naar Den Helder, gisternacht. Wij krijgen al dat moois meteen te zien via de groeps-WhatsApp ‘Nicholsons op Pad’ die een groot succes is gebleken gezien het gebruik dat de App heeft. Als je je nog niet hebt aange eld voor de app, dan kun je dat nog altijd doen via deze link: https://chat.whatsapp.com/C97LOp0GB9V2iJZaLZ8zU5

Share

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.