Van de kat en de viool

Gepubliceerd op
Van de kat en de viool

Afgelopen winter hebben onze leden de gelegenheid gekregen om zich uit te spreken over de locatie en het tijdstip van de ‘Natte Bijeenkomst’. De conclusie was duidelijk: de ‘zuidelijke’ leden wilden graag weer terug naar het alterneren van de locatie tussen noord en zuid. Terecht, we hebben per slot 12 Nicholsons uit onze ledenlijst in zuidwest Nederland liggen. Daarop is de initiatiefgroep aan het werk gegaan en heeft tenslotte accomodatie gevonden zodat aan de wensen van het zuidwestelijk ledenbestand tegemoet kon worden gekomen.

Toen het tijd werd om de plannen af te ronden hebben we eind juli de uitnodigingstekst online gezet. De aanmeldingen kwamen vanuit Delfzijl, vanuit Drachten (dat zijn we zelf), vanuit Lelystad, een aanmelding van Herman die niet met de boot kan komen omdat Numansdorp nu te ver is, een aanmelding uit Monnickendam van Annelies en Donald die ook met de auto kzomen omdat ze niet nog een keer met het schip naar het zuiden kunnen dit jaar, en een waarschijnlijke aanmelding met schip, weerbepaald van ons vlaggenschip Lady Quaeso uit Volendam. Tenslotte, jawel, ook één hele aanmelding uit de zuidwestelijke thuishavens, de Camelot, van Ad en Lieke, die er prompt bij zeiden dat  ze toch wel zouden zijn gekomen, ook als de bijeenkomst weer op het IJsselmeer zou zijn. Er komen drie afmeldingen waarvan twee uit het zuidwesten.

Een aantal Nicholsons uit noordelijker streken waren intussen al overgevaren naar de zuidwestelijke wateren, en dat zorgde voor vrolijke ontmoetingen. Tijdens de laatste ontmoeting aan het Veerse Meer werd de stand van zaken omtrent de Natte Bijeenkomst uiteraard besproken. De conclusie was snel en duidelijk: de hele actie om gehoor te geven aan de wensen van de zuidwestelijke Nicholsons is duidelijk voor de kat zijn viool geweest, twee afmeldingen om ongetwijfeld legitieme redenen, en verder oorverdovende stilte. Na alle toezeggingen tijdens de droge bijeenkomst in het voorjaar is dat knap irritant en teleurstellend.

Een paar telefoontjes bevestigden dat er noordelijke Nics wel naar de bijeenkomst komen als die op het IJsselmeer is. Dat gaan we dus doen. We zijn al bezig met een alternatieve accomodatie, en zodra we meer weten melden we dat direct.

Inmiddels zijn er een aantal Nicholsons die elkaar regelmatig tegenkomen en het dan erg gezellig hebben. We gaan nu eerst begin september nog een traditionele natte bijeenkomst houden, maar ons daar ook beraden op de toekomst daarvan. Het kan zijn dat de natte bijeenkomst 2018 de laatste is.

Wordt vervolgd.

IMG_20180810_133033.jpgIMG_20180810_133126.jpgIMG_20180810_133101.jpg

Share

2 reacties

  1. Het laat zich aanzien dat de Emily niet op tijd in het water zal liggen om naar de natte bijeenkomst te komen. Voor Numansdorp was dat al spannend. Ze is zeker niet op tijd klaar voor de tocht naar het Noorden. Ik wens jullie veel plezier!

    1. Ja, we hoorden al van je dekproblemen van Jan Fredriks. Heel vervelend is waarschijnlijk een understatement. Maar we begrepen ook van hem dat je zeker niet op tijd weer te water zou gaan voor de bijeenkomst, anders hadden we er wellicht rekening mee kunnen houden. Hopelijk verloopt de klus voorspoedig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.