Wisseling van jaren

Gepubliceerd op
Terugzien en vooruitkijken

Zoals inmiddels een gewoonte is geworden rond de jaarwisseling, een reflectie op het voorbije jaar en een vooruitblik op wat hopelijk komen gaat.

Terugkijkend kijken we op wel een heel bijzonder jaar wat in het teken gestaan heeft van uitzonderlijke beperkingen, regels en  richtlijnen, maar daar is al zoveel over gezegd, geklaagd en geschreven dat ik daar niet veel woorden meer aan zal wijden. Ik kijk liever naar de positieve aspecten. Die zijn er gelukkig ook vele. Wat onze Kring betreft noem ik dan in de eerste plaats dat, zover mij bekend, iedereen goed of redelijk gezond deze periode doorgekomen is.

Net voor de 1e lockdown hebben we een interessante  voorjaarsbijeenkomst, de “ droge”  gehad, traditioneel weer  in het clubschip van W.S. De Peiler in Vianen. Er waren 18 mensen aanwezig waaronder niet minder dan 6 nieuwe leden. Behalve de reguliere zaken bespraken we de planning voor de “ natte” bijeenkomst, het gebruik van de Kennisbank, technische onderwerpen zoals het  onderhoud van het ankergerei en vervanging van het potdeksel van de Marianne en  voor- en nadelen van GTL en een reisverslag van Ad en Lieke. Dit alles weer afgesloten met een gezellige borrel.

Initieel hadden wij  de najaarsbijeenkomst, de “ natte” voorzien op Marken maar tengevolge van de toen geldende Coronamaatregels hebben we deze verplaatst naar Lelystad Haven. Dit bleek weer een schot in de roos te zijn. We hadden een record opkomst van leden, al dan niet met hun boot. Om precies te zijn 9 Nicholsons en 1 camper! In totaal waren 9 boten en 22  leden  aanwezig, waaronder onze ‘ereleden’ Paul en Greet van de Keybus die (per auto) vanuit Noord Groningen waren gekomen en ook Zeger met vriendin Ineke die als schipper van de Heerenleed de boot in 2020 onder zijn hoede ( en hoe!)  heeft genomen.

Terwijl een aantal van de dames de outletwinkels in Bataviastad bezochten om allerlei nodige en onnodige dingen te kopen, nam Jan een aantal van de heren mee op de Lady Quaeso voor een heftige maar leuke trip “buitengaats” Zo konden we de Markerwadden op een andere manier bekijken dan vorig jaar toen het bloedheet en windstil was.

Het inmiddels traditionele “ onboard” dinner was weer een succes mede door alle zelfbereidde en meegebrachte lekkernijen inclusief de “mosselen van Mia”, de salade van Elly en nagerechten van Annelies en Zeger en Ineke.

de toetjes van Annelies tijdens de 'natte' in Lelystad Haven

Een idee, wat opgekomen was tijdens de voorjaarsbijeenkomst, het opzetten van een “Appgroep” op Whatsapp bleek  een  succes te zijn tijdens de zomer. De communicatie via deze groep was divers, interessant, met van tijd tot tijd mooie momenten en foto’s. Via deze App konden ook de thuisblijvers, Peter en Noud en ikzelf en wellicht veel anderen toch het wel en wee van de zeilende Nicholsons mee beleven.

de WhatsApp groep was een groot succes!

Er zijn weer mooie tochten gemaakt maar ook vielen een aantal plannen in duigen zoals voor Donald en Annelies die een paar jaar Frankrijk hadden ingepland maar noodgedwongen in Nederland zijn gebleven. Ook is er hernieuwd contact gelegd met de Engelse Nic 31 Association. Ik heb mij gecommit om hen als contactpersoon op de hoogte te houden van ons doen en laten en zij hebben beloofd dit ook omgekeerd te doen. Wie weet wat voor leuks hier nog uit voort kan komen!

Helaas kunnen wij nog geen vooruitblik geven van de plannen voor volgend jaar want wij hebben, ook weer door de Corona-restricties, als stuurgroep nog niet bijeen kunnen komen om de activiteiten voor 2021 te plannen. We gaan er wel vanuit dat we weer een voorjaars- en een najaarsbijeenkomst zullen kunnen houden Dit zou dan weer begin Maart en begin September worden dus probeer die datums al vast te reserveren. Wij proberen zo snel mogelijk hier iets meer definitiefs over te kunnen publiceren. We proberen de droge bijeenkomst weer in Vianen te houden Er was nogal wat enthousiasme om de natte in Monnikendam te houden. We komen hier later nog uitgebreid op terug.

Namens de stuurgroep, Klaas, Petri, Ad, Lieke, Mia en ik wensen wij jullie allen een gelukkig, gezond en fijn 2021 toe met veel zeiluitdagingen en zeilgenot.

Herman

Share

3 reacties

  1. Rectificatie:
    In het stuk hierboven genoemde ik Monnikendam als mogelijke plaats voor de komende “natte” bijeenkomst. Dit moet zijn Hoorn en Annelies en Donald hebben aangeboden de organisatie op zich te nemen. Waarvoor onze dank en notitie.
    Betreffende de opmerking van Noud: Dit is een omissie in de ondertekening van mijn kant. Peter hoort nog steeds tot de stuurgroep. Wij zouden hem er toch nooit “uitflikkeren ?”” Haha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.