woord bij de jaarwisseling

Gepubliceerd op
woord bij de jaarwisseling

Beste Nicholson-vrienden en -vriendinnen,

Zoals gewoonlijk een overdenking bij de jaarwisseling.

2023 is in meerdere opzichten een bijzonder jaar geweest. En niet alleen weerkundig gezien, wat ons als zeilers toch nauw aan het hart ligt. Records op vele gebieden. Nat, warm en onstuimig. Veel langer, en meer dan we gewend zijn, sterke noordelijke winden, heftige veranderingen waardoor we plannen vaak moesten bijstellen. Uitdagingen te over dus. Maar ook weer een bewustwording dat het leven niet ‘maakbaar’ is, maar dat je moet accepteren dat “gaan met de wind” soms de beste optie is. En het ‘weergaatje´ pakken als het komt.

weergaatje
weergaatje pakken

We hebben mooie en fijne bijeenkomsten gehad. Zowel de “droge” als de “natte” waren een succes met onder meer onverwachte bezoekers, de eigenaren van de Nicholson 40 ‘Raffles´.

Op wereld- en lokaal niveau beleefden we ook zeker geen rustige tijden: Oorlogen, politieke verschuivingen en onrust. Wat gaat 2024 ons brengen? Wie het weet mag het zeggen. Maar de einder ligt open, we moeten alleen nog de koers uitzetten.

de einder ligt open
de einder ligt open

We hopen elkaar te ontmoeten op 9 maart 2024 op de droge bijeenkomst die, zoals inmiddels de gewoonte, wij plannen te houden op het clubschip van Zeilvereniging ‘Het Y’ in Durgerdam. Daar willen we dan ook de plannen voor het komende seizoen met jullie bespreken. De details van de ‘Droge’ volgen binnenkort.

Wij wensen jullie een goede jaarwisseling toe, een mooie bezeilde koers voor 2024 en veel zeilplezier!

Mede namens de initiatiefgroep,

Herman

Veel dank aan Annelies Morris voor het beeldmateriaal bij deze post.

Share

1 reactie

  1. Aanvullend de Nicholson 31 (Carlijn) waarvan ik eigenaar ben geweest ,heb ik lang geleden in Loosdrecht gekocht .Deze weer verkocht via De prins van oranje Heeg weer verkocht .de tekeningen (lijnenplan) heb ik nog .Kenmerkend de 2 compasstoelen .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.